Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Április 22. 07:31, csütörtök | Belföld
Forrás: A Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Önkéntesek gyűjtik a szemetet az utak mellett a Föld napján

Önkéntesek gyűjtik a szemetet az utak mellett a Föld napján

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatodik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétszedő akcióját 2010. április 22-én. A Föld napja alkalmából szervezett eseményre az elmúlt évhez hasonlóan ismét csaknem ötvenezer önkéntes jelentk

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatodik alkalommal szervezi meg országos szemétgyűjtési akcióját az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat és környezetének megtisztítására. A társaság idén is a Föld napján, április 22-én, csütörtökön rendezi meg szokásos tavaszi szemétszedési akcióját. A csaknem 50 ezer önkéntes az ország több száz pontján gyűjti majd a szemetet az utak mellől. A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Az utak menti szemétszedéshez a cég szakmai felügyeletet is ad, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

 

A Közút egész évben végzett szemétszállítási munkája az utak mentén az utóbbi időben sajnos szélmalomharcnak tekinthető, ugyanis az illegális szemétlerakók napról napra szaporodnak. A társaság évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze az általa üzemeltetett utak mellől. Ebben a küzdelemben is szeretne a cég szemléletváltozást elérni. „Szemétgyűjtési akcióink célja, hogy a fiatalabb generációnak is természetessé váljon a környezet megóvása. Az akció megszervezésével a társaság hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az a több ezer ember, többségükben fiatalok, akik részt vesznek a szemétgyűjtésben, később jobban odafigyeljenek szűkebb és tágabb környezetük megóvására" - mondta Zsupponits Jenő, a társaság vezérigazgatója.

 

***

 

Az esemény minél szélesebb körű megismertetéséhez kérjük Szerkesztőségük közreműködését, egyúttal szeretettel várjuk Önöket a megyei helyszíneken (elérhetőségek a http://www.kozut.hu/ weboldal Kapcsolat menüpontjában), valamint a központi eseményen, Pest megyében a 3101-es Vecsés-Ecser összekötő út 15+000 - 20+500 kilométerszelvényei között. Találkozó az ipartelepi körforgalomnál (térkép csatolva) 2010. április 22-én, délelőtt 9 és 11 óra között.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő