Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 21. 15:12, szerda | Belföld

Oscar-és Golden Globe-díjas színésznő forgat Budapesten

Oscar-és Golden Globe-díjas színésznő forgat Budapesten

Rosamund Pike játssza a kétszeres Nobel-díjas tudóst a Marie Curie életéről szóló, Radioactive című filmben, amit Budapesten forgatnak.

A produkció rendezője az iráni Marjane Satrapi, aki a Persepolis-szal vált híressé, a forgatókönyvet Jack Torne írta Lauren Redniss Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout című életrajzi könyve nyomán.

A filmet az Amazon Stúdió és a Studiocanal finanszírozza és forgalmazza - számolt be róla a Variety. A producerek között szerepel Tim Bevan, Eric Fellner és Paul Webster a Working Title-től.
A Radioactive Marie és Pierre Curie tudomány iránti szenvedélye mellett a házaspár romantikus kapcsolatát is bemutatja, valamint azt is ábrázolja, hogy felfedezéseiknek milyen hatása lett a 20. századra.

Satrapi szerint filmje az életről, szerelemről, szenvedélyről, tudományról és halálról szól.

"Nemcsak egy rendkívüli nő életrajza, de a radioaktivitás történetét is elmeséli a felfedezésétől napjainkig." - fűzte hozzá a rendező.

Marie Curie 1903-ban a fizikai, 1911-ben pedig a kémia Nobel-díjat is elnyerte, ő volt az első nő, aki megkapta a legrangosabb tudományos elismerést.

Forrás: origo.hu

Kép: 24.hu - Getty Images/Corbis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.