Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. November 02. 16:09, péntek | PR

Ősszel is gyönyörűek ezek a magyar kastélyok!


Ősszel is gyönyörűek ezek a magyar kastélyok!


Magyarország számtalan szépségei közül talán a kastélyainkra lehetünk a legbüszkébbek, hiszen az év minden szakában más és más arcukat mutatják.

A múltat magukban hordozó, de még mindig pompázatos építmények egyaránt gyönyörűek télen, nyáron, tavasszal és ősszel is.

Ezek a robusztus, de kultikus épületek mára már zarándokhelyekké, hotelekké vagy éppen múzeumokká alakultak, de mégis méltón emlékeztetnek fiatal koruk érájára. A legtöbb ilyen épület igazi turisztikai látványosságként vagy kastélyhotelként üzemel és feledhetetlen élménnyel fogadja látogatóit.
Fenséges turisztikai látványosság fogad bennünket, ha ellátogatunk a hazánkban megtalálható, közel 2000 kastély valamelyikéhez. Noha sok közülük csupán várromként várja a turistákat, mégis, több mint 50 kastélyszállóként üzemel közülük a mai napig. Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal felmérése szerint Magyarországon jelenleg 103 vár, 718 védett kastély és 51 kastélyszálló van bejegyezve, azonban a legtöbb a mai napig elhagyatottan, magára hagyva tűri, hogy az idő vas foga őt is kikezdje.

A legszebb magyarországi kastélyok

A nemesek és főurak világába csöppenhetünk bele, ha ellátogatunk a még ma is üzemelő kastélyok valamelyikébe, hogy magunk mögött hagyjuk a modern világunk rohanó zaját és vissza repüljünk egy olyan korszakba, amely leginkább egy mesevilághoz emlékeztet majd bennünket. Az épületek ívei éppen úgy el fognak varázsolni bennünket mint a hatalmas kovácsolt vas kapuk és az impozáns kertek.
Az egyik legigényesebben helyreállított kastély, Magyarország negyedik legnagyobb, 101 helyiséggel rendelkező épülete Keszthelyen található. A Feketics-kastély ma már műemlékként üzemelt múzeumként és a parkja is védett természeti terület. Turán a romos Schossber-kastély várja az épületek szerelmeseit. A mai napig esküvői fotózások színhelye és olyan híres filmek helyszíne mint a Vér és méz, amelyet Angelina Jolie rendezett. Nagy múlttal rendelkezik, a mindenki számára ismerősen csengő Esterházy-kastély is Fertődön, amely a legnagyobb barokk stílusú építményünk, ahol a híres bécsi zeneszerző Joseph Haydn is élt.

Idézzük fel a múltat egy magyarországi kastélyszállóban

Ma már sok tucat korai kastély alakult át wellness központtá, rendezvény helyszínné vagy éppen étteremmé vagy hotelé. A tulajdonosok és bérlők úgy alakították ki e zárt kis világot, hogy egy csendes, korhű, de mégis modern helyszínként árassza el élményekkel az oda betérő vendégeket. A nem ritkán bortúrákkal egybekötött programok meghitt környezetben emlékeztetik az üdülni vágyókat arra, hogy honnan is származunk. A magyar történelem egyes darabkái ugyanis a mai napig fellelhetőek a falakon belül.
Az egyik legnépszerűbb hazai kastélyszálló Tolna megyében található, Simontornyán. A Fried Kastélyhotel egy Balaton környéki csendes, mégis álomszép, sok hektáros birtokon elterülő épület, amely igazán nyugodt környezetet biztosít a pihenni vágyóknak. A hotelben külön wellness részleg gondoskodik a vendégek kényelméről, de különböző programok és rendezvények is várják a turistákat itt. Az őszi időszakban különösen szép környezetet érdemes megtekinteni akár csak egy hosszú hétvége erejéig is, hogy kizökkenjünk a mókuskerékből.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 13. 11:48, szerda | PR

Füstölőt házilag? Van egy jobb ötletünk!

A füstölt húsok és halak íze igazán karakteres és különleges, nagyon sokan szeretik. Ezért sokan megpróbálkoznak otthoni füstöléssel is, ami sokszor nem a legjobb vagy biztonságosabb mód.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:43, hétfő | PR

Mit csinálj a megmaradt csokival?

Vége az ünnepeknek és csokoládé hegyek sorakoznak a kamrádban? Ne aggódj, számtalan egyszerű és ízletes módja van a megmaradt csokoládé újrahasznosításának.

2019. Február 11. 18:41, hétfő | PR

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Az ünnepekhez kapcsolódó, sokrétű költekezés után az esetek többségében pár hétig, hónapig üresebb a családi kassza a megszokottnál. Hogyan kezeljük okosan a karácsony utáni anyagilag apályosabb időszakot?