Városlista
2019. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2019. Március 14. 06:21, csütörtök | Helyi

Oszvald Marika volt a vendég

Oszvald Marika volt a vendég

Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt a Bezerédj Teadélután vendége, szerdán.

Csordultig megtelt a Ménfőcsanaki Művelődési Ház, Bezerédj-kastély terme az érdeklődőkkel.

A Budapesti Operettszínház művészével Ficsór Dávid, a Győr Plusz Média munkatársa beszélgetett.

Oszvald Marika igazi operett-családból származik, édesanyja a népszerű szubrett, Halasi Marika volt, édesapja pedig a legnagyszerűbb bonvivánok egyike, Oszvald Gyula. Már apró gyermekkorától a színház és azon belül is az operett világában élt. A Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán végzett, majd az Operettszínházhoz szerződött, amelynek azóta is oszlopos tagja. Európán kívül fellépett a világ számos nagy színpadán.

Fellépett többek között: Münchenben, az USA-ban, Izraelben, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban és Japánban. Boldogan, közvetlenül mesélt családjáról, szerepeiről, utazásairól.


Természetesen a beszélgetés után nem maradt el a népszerű operettsláger, a "Hajmási Péter" sem és a cigánykerekezést is bemutatta a közönségnek.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 18:00, szombat | Helyi

"Menteni a menthetőt..." - Jubileumi kiállítás nyílt Várayné Bíró Ibolya néprajzkutató emlékére

A Sokorói-dombvidéken fekvő Táp község 20. alkalommal adott otthont a Hegysori Tavasz rendezvényének. Festői hangulatú utcája legmagasabban fekvő háza idén ünnepli tájházként való megszületésének 40. évfordulóját.

2019. Május 24. 20:52, péntek | Helyi

Édes Napokon főzött a polgármester

Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere készítette el kedvenc ételét, pénteken este, a május 24-26. között zajló Édes Napokon, a Dunakapu téren.

2019. Május 23. 13:15, csütörtök | Helyi

Kettős jubileummal ünnepel a XV. Magyar Táncfesztivál

Június 17. és 22. között, 15. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált, június 18. és 20. között pedig az 5. Gyermek Táncfesztivált Győrben, az eseményen több mint húsz produkciót láthat a közönség.

2019. Május 22. 09:58, szerda | Helyi

Rendőrségi és katasztrófavédelmi kiállítást rendeznek

Rendőrségi és Katasztrófavédelmi kiállítás várja a gyerekeket a győri Árkádban május 22. és 26. között.