Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 23. 09:12, csütörtök | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Pályaorientációs tájékoztató a középiskolákban

Pályaorientációs tájékoztató a középiskolákban

Ezen a héten a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályaorientációs tájékoztatót tart a szakközépiskolákban.

Az ismertetők Csornán a Győri Szolgáltatási SZC Hunyadi János Középiskolában és a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának több végzős osztályában zajlanak. Ezekben az iskolákban évek óta folyik rendvédelmi képzés, s a diákok a nyári gyakorlatok során megismerték a katasztrófavédelem szervezetét, a tűzoltók munkáját. A közösségi szolgálatot is többen a kirendeltségeken, tűzoltóságokon töltötték, így a mindennapi feladatokba is betekintést nyertek.

A humán szolgálat munkatársai a napokban több mint száz diákot tájékoztatnak arról, mi a felvételi eljárás menete, illetve arról, hogy hogyan lehet valaki tűzoltó. Fontosnak tartják, hogy tudjanak a diákok erről a lehetőségről, hogy az érettségizett, tizennyolcadik életévüket betöltött fiatalok már jelentkezhetnek tűzoltónak.

Az osztályfőnöki órákon az érdeklődőket munkatársaink megismertetik a felvételi eljárás menetével. Komoly egészségügyi, fizikai, pszichikai szűrés után, vizsgálják a fiatalok kifogástalan életvitelét, s ha ezeken a vizsgálatokon sikerül megfelelni, akkor kezdődik a képzés. A tűzoltó II. rész-szakképesítés több modulból áll, először egy komoly fizikai megterheléssel járó két hónapos rendvédelmi képzés várja a fiatalokat, majd ezután következik a szakmai oktatás és gyakorlati képzés. A sikeres vizsgák után válik majd hivatásos tűzoltóvá a jelentkező.

A kollégák a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó képzésről, a szakokról, az ottani lehetőségekről is tájékoztatják a továbbtanulni szándékozó fiatalokat, hiszen az egyetemi képzés után is lehetőségük van a katasztrófavédelem több szakterületén elhelyezkedni.

Szeretettel várják a tűzoltó hivatást vonzónak tartó fiatalokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense