Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2018. November 11. 09:14, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal koordinálásával szervezett rendezvényen a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskolával közösen vett részt a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a megyei tűzmegelőzési bizottság.

A Bercsényi Középiskolában a közlekedés és a sport mellett, évek óta tanítanak belügyi rendészeti ismereteket és a végzős gyerekek közül többen is rendészeti pályát választanak, rendőrként, tűzoltóként vagy épp a büntetés-végrehajtásnál képzelik el jövőjüket. Így a mai napon a középiskola kiállító standjánál helyet kaptak a rendvédelmi szervezetek is. Kollégáink az egyetemi csarnok előtt kiállítottak egy gépjárműfecskendőt, a kiállításon pedig bemutattak egy tűzoltó védőruhát és sok tájékoztató szóróanyaggal készültek.

Az érdeklődőknek tűzmegelőzési tanácsokat adtak, de figyelmeztették őket a fűtéssel kapcsolatos veszélyekre is, a gyerekeket pedig tájékoztatták arról, hogyan lehetnek tűzoltók. A kiállításon több ezer diák fordult meg, érdeklődve szervezetünk munkája iránt is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 18:00, szombat | Helyi

"Menteni a menthetőt..." - Jubileumi kiállítás nyílt Várayné Bíró Ibolya néprajzkutató emlékére

A Sokorói-dombvidéken fekvő Táp község 20. alkalommal adott otthont a Hegysori Tavasz rendezvényének, festői hangulatú utcája legmagasabban fekvő háza idén ünnepli tájházként való megszületésének 40 évfordulóját.

2019. Május 24. 20:52, péntek | Helyi

Édes Napokon főzött a polgármester

Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere készítette el kedvenc ételét, pénteken este, a május 24-26. között zajló Édes Napokon, a Dunakapu téren.

2019. Május 23. 13:15, csütörtök | Helyi

Kettős jubileummal ünnepel a XV. Magyar Táncfesztivál

Június 17. és 22. között, 15. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált, június 18. és 20. között pedig az 5. Gyermek Táncfesztivált Győrben, az eseményen több mint húsz produkciót láthat a közönség.

2019. Május 22. 09:58, szerda | Helyi

Rendőrségi és katasztrófavédelmi kiállítást rendeznek

Rendőrségi és Katasztrófavédelmi kiállítás várja a gyerekeket a győri Árkádban május 22. és 26. között.