Városlista
2018. december 11, kedd - Árpád

Hírek

2018. November 11. 09:14, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal koordinálásával szervezett rendezvényen a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskolával közösen vett részt a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a megyei tűzmegelőzési bizottság.

A Bercsényi Középiskolában a közlekedés és a sport mellett, évek óta tanítanak belügyi rendészeti ismereteket és a végzős gyerekek közül többen is rendészeti pályát választanak, rendőrként, tűzoltóként vagy épp a büntetés-végrehajtásnál képzelik el jövőjüket. Így a mai napon a középiskola kiállító standjánál helyet kaptak a rendvédelmi szervezetek is. Kollégáink az egyetemi csarnok előtt kiállítottak egy gépjárműfecskendőt, a kiállításon pedig bemutattak egy tűzoltó védőruhát és sok tájékoztató szóróanyaggal készültek.

Az érdeklődőknek tűzmegelőzési tanácsokat adtak, de figyelmeztették őket a fűtéssel kapcsolatos veszélyekre is, a gyerekeket pedig tájékoztatták arról, hogyan lehetnek tűzoltók. A kiállításon több ezer diák fordult meg, érdeklődve szervezetünk munkája iránt is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 11. 06:00, kedd | Helyi

Életműdíjat kapott a Győri Nemzeti Színház műszaki vezetője

Hétfőn este adták át a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat Budapesten, a Nemzeti Színházban.

2018. December 10. 16:01, hétfő | Helyi

Rátámadt a nagymama egy miskolci ápolónőre

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 66 éves miskolci nővel és 14 éves unokájával szemben.

2018. December 10. 14:12, hétfő | Helyi

Fúvósok forogtak a város felett

A Győri Filharmonikus Zenekar adventi koncerttel "kerekezett" egyet szombaton.

2018. December 10. 13:17, hétfő | Helyi

Bandaháború Győrben

Vasárnap, hat huszonéves fiatal verekedett össze Győr belvárosában.