Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. November 11. 09:14, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal koordinálásával szervezett rendezvényen a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskolával közösen vett részt a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a megyei tűzmegelőzési bizottság.

A Bercsényi Középiskolában a közlekedés és a sport mellett, évek óta tanítanak belügyi rendészeti ismereteket és a végzős gyerekek közül többen is rendészeti pályát választanak, rendőrként, tűzoltóként vagy épp a büntetés-végrehajtásnál képzelik el jövőjüket. Így a mai napon a középiskola kiállító standjánál helyet kaptak a rendvédelmi szervezetek is. Kollégáink az egyetemi csarnok előtt kiállítottak egy gépjárműfecskendőt, a kiállításon pedig bemutattak egy tűzoltó védőruhát és sok tájékoztató szóróanyaggal készültek.

Az érdeklődőknek tűzmegelőzési tanácsokat adtak, de figyelmeztették őket a fűtéssel kapcsolatos veszélyekre is, a gyerekeket pedig tájékoztatták arról, hogyan lehetnek tűzoltók. A kiállításon több ezer diák fordult meg, érdeklődve szervezetünk munkája iránt is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 00:00, csütörtök | Helyi

I. Arrabona Állásbörze-2019. március 1. Győr, ETO Park Élményközpont

Nincs munkahelyed, vagy váltanál? Szeretnél több lehetőségről egy helyen tájékozódni? LÁTOGASS EL ÁLLÁSBÖRZÉNKRE, és tedd fel kérdéseid a régió legjelentősebb munkaadóinak. Regisztrálj a helyszínen, és NYERJ LAPTOPOT!

2019. Február 20. 14:54, szerda | Helyi

Tűz ütött ki egy győri óvodában

Az ott tartózkodóknak sikerült még időben elhagyniuk az épületet- számolt be honlapján a Országos Katasztrófavédelemi Igazgatóság.

2019. Február 19. 15:30, kedd | Helyi

Húsvétra elkészül a belvárosi keresztút

A Győr belvárosi szabadtéri keresztút a Győri Egyházmegye, az önkormányzat, valamint elkötelezett helyi vállalkozók összefogásából, kortárs alkotók közreműködésével készül. Az Európában egyedülálló projekt részleteiről kedde

2019. Február 19. 12:30, kedd | Helyi

Hamarabb épülhet a vízi élményparkunk, kiemelt beruházása lett Győrnek

A Modern Városok Program aktualitásairól – köztük a kórház melletti parkolólemezről - is beszélt Borkai Zsolt polgármester a Győrplusz Rádióban. A napokban kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a vízi élménypark megvalósít