Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Május 11. 07:04, szombat | Helyi

PÁLYÁZAT AZ IDŐSEK LAKÁS ÁTALAKÍTÁSÁRA

PÁLYÁZAT AZ IDŐSEK LAKÁS ÁTALAKÍTÁSÁRA

2009-ben indította útjára a lakások átalakítását támogató pályázatot az önkormányzat, amely hozzájárul ahhoz, hogy az idősek minél tovább maradhassanak saját, megszokott környezetükben.

Az idén nyolcmilliós keret áll rendelkezésre, és május 23-ig még lehet pályázni…

„Tíz évvel ezelőtt kezdtük el a programot, amely a Wel Hops projekt segítségével elkészült idős emberek lakhatási körülményeinek európai összehasonlítására épülve, az idősek számára biztonságot nyújtó lakáson belüli akadálymentesítést segíti elő. A mindennapi tevékenységek önálló elvégzését könnyítő műszaki átalakításokat tesz lehetővé a pályázat a bejárattól a fürdőszobáig.” – mondta el kérdésünkre dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette, az ilyen, idősek életét pozitívan befolyásoló kezdeményezésekért kapta meg Győr tavaly már másodízben az idősbarát önkormányzat díjat.

Az elmúlt tíz évben egyébként összesen 50,6 millió forintot biztosított az önkormányzat az átalakításokra, amiből 132 idős életfeltételeit javító lakáskorszerűsítés valósult meg. Az idén a győri közgyűlés az eddigi évekhez képest kétmillióval többet, nyolcmillió forintot különített el a pályázatra, amelynek gyakorlati lebonyolításával ezúttal is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Régióját bízta meg.

A pályázat elbírálása során előnyt élvez az az idős személy, aki igénybe vesz valamely szociális szolgáltatást. Egy pályázó által pályázható összeg: minimum 100 000 Ft, maximum 600 000 Ft. A pályázati dokumentumok letölthetők INNEN. A pályázat benyújtásának módja: egy eredeti és egy másolati példányban, elektronikusan kitöltve, postai úton, vagy személyesen a következő címre: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 9021 Győr, Amadé L. u. 1. Pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 23.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 18:00, szombat | Helyi

"Menteni a menthetőt..." - Jubileumi kiállítás nyílt Várayné Bíró Ibolya néprajzkutató emlékére

A Sokorói-dombvidéken fekvő Táp község 20. alkalommal adott otthont a Hegysori Tavasz rendezvényének, festői hangulatú utcája legmagasabban fekvő háza idén ünnepli tájházként való megszületésének 40 évfordulóját.

2019. Május 24. 20:52, péntek | Helyi

Édes Napokon főzött a polgármester

Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere készítette el kedvenc ételét, pénteken este, a május 24-26. között zajló Édes Napokon, a Dunakapu téren.

2019. Május 23. 13:15, csütörtök | Helyi

Kettős jubileummal ünnepel a XV. Magyar Táncfesztivál

Június 17. és 22. között, 15. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált, június 18. és 20. között pedig az 5. Gyermek Táncfesztivált Győrben, az eseményen több mint húsz produkciót láthat a közönség.

2019. Május 22. 09:58, szerda | Helyi

Rendőrségi és katasztrófavédelmi kiállítást rendeznek

Rendőrségi és Katasztrófavédelmi kiállítás várja a gyerekeket a győri Árkádban május 22. és 26. között.