Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Május 15. 06:34, szerda | Bulvár

Pápai Joci nem jutott be az Eurovízió döntőjébe

Pápai Joci nem jutott be az Eurovízió döntőjébe

Kedden este rendezték meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Tel-Avivban, a Magyarországot képviselő Pápai Joci a 17-es mezőnyben hetedikként adta elő Az én apám című dalát.

A magyar énekes 2017-ben is ott volt a dalversenyen, akkor nagyon szép helyen végzett, idén azonban nem lesz ott a döntőben.

A dalversenyben idén összesen 41 ország előadói indulnak, az első elődöntőben 17 produkciót láthattak a nézők.

A Duna Televízión először Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd köszöntötték a helyszínről a nézőket, majd az estét Netta, a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál nyertese indította Toy című dalával egy extrém, látványos színpadi show-val. A dalát tavaly óta közel 115,5 milliószor nézték meg a YouTube-on, népszerűsége pedig a győzelem óta töretlen.

Tel-Avivban négy műsorvezetőt kapott a dalfesztivál, két nő és két férfi konferálta a versenyzőket, és kommentálta a versenyt. A ciprusi Tamta kezdte a versenyt, ő nyitotta meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Replay című dalával, majd egy fiatal vokalista csapat következett, a montenegrói D mol.

Hatan álltak színpadra, táncosok nélkül, majd a finn Darude és Sebastian Rejman zenélt, akik egyértelműen lenyűgözték a helyi közönséget. A lengyel Tulia nevű formáció lépett fel negyedikként, a modern népzenei együttes négy női előadói nagy tapsot kaptak, Freddie szerint nagyon különlegesek voltak.

Szlovénia következett, Zala Kralj és Gasper Santl az Instagramon találkoztak- árulta el róluk Rátonyi Kriszta. A letisztult, egyszerű produkciót a cseh Lake Malawi követte, a fiatal énekesek a Friend of a Friend című dalukkal képviselték országukat.

Hetedikként lépett színpadra Pápai Joci Az én apám című dallal: a színpadon egyedül, mezítláb énekelte el a Molnár Ferenc Caramellel közösen írt szerzeményét. A produkcióban szereplő két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színpad mögül támogatták. Az énekes történelmet írt, egyedüli magyarként másodszor képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon - 2017-ben az Origo című dalával nagyon szép helyen végzett, akkor a nyolcadik helyezést érte el a döntőben.

A magyar énekest a fehérorosz Zena, majd a szerb Nevena Bozovic követte, aki rutinos a dalversenyben, nem először áll az Eurovízió színpadán. Belgiumot a 2000-ban született Eliot képviselte, aki azért jött, hogy a fiatalok figyelmét felhívja arra, hogy együtt építsenek egy szebb és jobb világot.

A Wake up című dalt a grúz Oto Nemsadze követte, aki anyanyelvén énekelte el versenydalát - mint elhangzott, az elődöntőben hét énekes énekel az anyanyelvén, tízen pedig angolul.

Forrás: origo.hu

Főkép: origo.hu - AFP/Jack Guez

Kép: index.hu - Sebastian Scheiner / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 15:09, szombat | Bulvár

Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a Nagyon Balaton programjaira

Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a negyven eseményt átfogó MOL Nagyon Balaton programjaira a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményük szerint.

2019. Május 25. 11:30, szombat | Bulvár

Énekelt a magyar szépségkirálynő Albániában

Mint már korábban megírtuk, Szick Petrát választottàk ki, hogy képviselje hazánkat a Miss Summer World szépségversenyen Albániában.

2019. Május 25. 10:37, szombat | Bulvár

Botrány a pornójelenetekkel teli művészfilm vetítésén Cannes-ban, még a főszereplő is kiment

Botrányba fulladt Abdellatif Kechiche visszatérése Cannes-ba.

2019. Május 25. 07:10, szombat | Bulvár

Figyelemzavaros és hiperaktív lehetett Leonardo da Vinci

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) magyarázza egy új kutatás Leonardo da Vinci rendkívüli kreativitását, de munkái befejezésének állandó halogatását is.