Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 20. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Pénteken indul útnak a Győri Balett Amerikába: 8 előadás New Yorkban

Pénteken indul útnak a Győri Balett Amerikába: 8 előadás New Yorkban

A New York-i Közkönyvtár az Előadó művészetért" 2009. őszétől 5 hónapig tartó A kommunizmus bukása Európában" címmel összművészeti fesztiv

A Győri Balett meghívást kapott a Joyce Theaterben történő 8 előadás megtartására 2010. január 26-31-ig. (Sztravinszkij-est: Petruska, Tavaszi áldozat)

A Győri Balett 2002-ben kapott meghívást először a New York-i Joyce Theatre-be. A Purim, avagy a sorsvetés c. előadással óriási sikert aratott New Yorkban és több alkalommal New Jersey-ben is. A fellépéseket Martin Wechsler a Joyce Theater programigazgatója szervezte Magyar Kálmán (az USA-ban élő magyar származású) rendezvényszervezővel együtt. A társulat azóta is tartja a kapcsolatot Martin Wechslerrel, aki több alkalommal szakmai vendége volt a Magyar Táncfesztiválnak, melyet Győrben a Győri Balett szervez minden páros esztendőben.

A New Yorki Közkönyvtár és a Joyce Theatre szervezőbizottsága Közép-Kelet Európából balett kategóriában a fesztiválon történő fellépésre a Győri Balett Petrsuka c. darabját választotta ki a téma legkifejezőbb táncelőadásaként, valamint az est másik részeként szintén Sztravinszkij zenéjére a Tavaszi áldozat c. balettet.

Nagy megtiszteltetés a Győri Balett társulatának, valamint Győr városának

A kommunizmus bukása Európában" címmel rendezendő összművészeti fesztiválon történő bemutatkozás, amely a magyar-amerikai kulturális és társadalmi kapcsolataink, valamint a Magyarországra irányuló kulturális turizmus előmozdítása szempontjából is fontos rendezvény.

Előadások a Joyce Theater-ben: Stravinsky-est: Petruska, Tavaszi áldozat

jan. 26. 19:30

jan. 27. 19:30 előtte közönségtalálkozó

jan. 28. 20:00

jan. 29. 20:00

jan. 30. 14:00 és 20:00

jan. 31. 14:00 és 19:30


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense