Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 08. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: MTI

2300 dolgozót bocsát el komáromi gyárából a Nokia

2300 dolgozót bocsát el komáromi gyárából a Nokia

A Nokia Komáromban 2.300 főt bocsát el 2012 végéig. Az üzemben jelenleg 4.400-an dolgoznak.

A társaság sajtóközleménye szerint Komáromból, Mexikóból és Finnországból az ázsiai gyárakba helyezik át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4.000 dolgozótól válnak meg. A vállalat tájékoztatása szerint a leépítéssel érintett három gyár a jövőben az okostelefonok testre szabását végzi az európai és amerikai vevők számára, ugyanakkor az üzemekben csökken a termelés élőmunka igénye.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közös munkacsoport felállításáról állapodott meg a 2.300 ember elbocsátását szerdán bejelentő komáromi Nokia-gyár vezetésével a nehéz helyzetbe jutott dolgozók megsegítésére.

A magyar kormány sajnálja a Nokia döntését, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe jutott dolgozók mielőbb munkahelyhez jussanak; ennek érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetése megállapodott Yrjö Eskolával, a Nokia komáromi gyárának igazgatójával közös munkacsoport felállításáról - közölte az NGM.

A Nokia szerdán jelentette be, hogy a jelenleg 4.400 főt foglalkoztató komáromi gyárából 2.300 főt bocsát el 2012 végéig.

A cég Komáromból, a mexikói Reynosából és a finnországi Saloból ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4.000 dolgozótól válik meg.

Címkék: Komárom, nokia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.