Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 01. 20:26, csütörtök | Helyi
Forrás: V-NOE

Családszervezetek ünneplik a Nagyszülők Világnapját

Családszervezetek ünneplik a Nagyszülők Világnapját

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) közös rendezvényt szervez a Nagyszülők Világnapjához kapcsolódóan.

A Nagyszülők Világnapját már a Föld számos országában (Pl.: Nagy Britannia, EgyesültÁllamok, Lengyelország, Olaszország, Ausztrália) megünneplik szeptember első vasárnapján.

Magyarországon a három családszervezet immár második alkalommal fog össze, hogy egy ünnepség keretében köszöntse a nagyszülőket és rávilágítson a családok életében betöltött fontos szerepükre. Hiszünk a nagyszülői segítség „házasságvédő szerepében” és abban, hogy a támogatásuk a kívánt gyerekek megszületéséhez is jelentős mértékben hozzájárul.

A világnap célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az idős emberek - köztük saját
nagyszüleik- megbecsülésének fontosságára, a generációk közti együttműködés jelentőségére.
Németh Szilvia, a Ficsak szóvivője kiemelte, a nagyszülők napján - az anyák, illetve az apák napjához hasonlóan - lehetőség nyílik arra, hogy a családtagok megköszönjék a nagyszülőknek a hétköznapokban nyújtott sok segítséget.


A Ficsak tervei között szerepel a "pótnagyi intézményének" a bevezetése, amelynek lényege, hogy a család nélküli idősek, illetve a nagyszülőktől távol élő családok egymásra találhatnának és segíthetnének egymásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.