Városlista
2017. július 22, szombat - Magdolna

Hírek

2017. Április 04. 08:36, kedd | Helyi
Forrás: mti

Együttműködési központot épít a győri Széchenyi István Egyetem

Együttműködési központot épít a győri Széchenyi István Egyetem

Megkezdődött Győrben a Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központjának (FIEK) építése, amelyre a Széchenyi István Egyetem 6,4 milliárd forintot nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.

Winkler Csaba, az egyetem kommunikációs titkára az MTI-nek elmondta: a munkálatok a Hédervári út melletti területen használaton kívüli épületek bontásával indultak. A központ várhatóan jövő júliusra készül el.
A közlemény szerint a FIEK-ben a hallgatók az egyetemmel együttműködő vállalatokkal közösen a legmodernebb eszközökkel és technológiával valósíthatnak meg fejlesztéseket.
A központ három épületből áll majd, összterületük eléri a 4700 négyzetmétert. Az úgynevezett menedzsmentcampusban kapnak helyet az előadótermek, az alkotóhelyiségek és a kiszolgálótermek. A csomagvizsgáló laborban és a Fékpad nevű épületben pedig a kutatásokat, a fejlesztéseket és a teszteléseket végzik majd.
Az épületegyüttes kivitelezését a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. konzorciuma végzi.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Július 21. 14:04, péntek | Helyi

EYOF - A vasárnapi nyitóünnepséggel megkezdődik a sportfesztivál - ELŐZETES

Vasárnap a nyitóünnepséggel megkezdődik Győrben az első magyarországi olimpiai rendezvény, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

2017. Július 21. 14:02, péntek | Helyi

EYOF - A legmagasabb minősítést kapta a győri atlétikai pálya

A legmagasabb minősítésű küzdőtéren versenyeznek majd hétfőtől a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) rajthoz álló fiatal atléták.

2017. Július 21. 08:34, péntek | Helyi

Pénteken is rendkívül meleg, ráadásul fülledt idő terheli a szervezetet

Az arra hajlamosaknál egyre gyakoribbak lehetnek a keringési- és vérnyomásproblémák, légzési nehézségekre, rossz közérzetre is egyre többen panaszkodhatnak.

2017. Július 21. 08:21, péntek | Helyi

HÉTVÉGI SPORTMŰSOR

A fontosabb hétvégi hazai sportesemények: