Városlista
2018. március 22, csütörtök - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2014. November 26. 10:41, szerda | Helyi

Győr közeli cég lett az év legjobb női munkahelye!

Győr közeli cég lett az év legjobb női munkahelye!

A rábapatonai Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést.

A Personal Hungary Szakkiállítás Női Fóruma keretében adták át a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést, a nők esélyegyenlőségét kiemelten kezelő hazai vállalatoknak. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) hetedik alkalommal írta ki a pályázatot, a díjakat november 13-án a társaság elnöke, Ferenczi Andrea adta át.

A 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában az első helyet a Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el, melynek képviseletében Prohászka Andrea cégvezető és Prohászka Ottó ügyvezető vette át az elismerést. A Győr melletti Rábapatonán található vállalat gyakorlatilag a semmiből indult, mára közepes méretű társasággá nőtt, és szilárd piaci pozíciókra talált itthon és külföldön egyaránt. A többek között arab és EU-s piacokra kerülő termékek sorában különböző instant termékek és italporok, vitaminok és táplálék kiegészítők találhatóak. A Tutti Kft. egyik legnagyobb erőssége az egyedi termékek készítésében megmutatkozó rugalmassága, folyamatos termékfejlesztése, melynek köszönhetően a legkülönbözőbb piaci réseket is képes kitölteni.

„Cégünk családi vállalkozásként indult, és annak ellenére, hogy időközben középvállalattá nőtt, a családbarát szemlélet továbbra is az egyik legfontosabb pillére a cég etikai magatartásának.” – nyilatkozta a díj átvételét követően Prohászka Andrea, a Tutti Kft. cégvezetője. A vállalat jelenlegi telephelyének kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy az épületen kívül és belül is olyan kellemes környezetet nyújtsanak dolgozóiknak, ahol szívesen töltik napjaik egyharmadát. A családias légkör megőrzése a cég dinamikus növekedése során is nagyon fontos maradt, ennek érdekében évről-évre különböző közösségformáló programokat – horgászhétvégéket, főzőversenyeket, biciklitúrákat és céges ünnepségeket – szervez a vállalat.

A Tutti Kft. életében a női munkavállalók a kezdetektől fogva jelen vannak, és egyre nagyobb arányban, komolyabb pozíciókban veszik ki részüket az értékteremtésből. Ma már a közép- és felsővezetők közel fele is női munkavállaló, sőt a meglehetősen férfiasnak titulált műszakvezetői munkaköröket is hölgyek töltik be. „Cégünk rendszeresen alkalmaz női pályakezdőket, illetve még családalapítás előtt álló fiatal hölgyeket, sokan közülük diákalkalmazottként kezdtek a Tuttinál. A gyakori felvételből fakadóan évente előfordul kismama, valamint GYED-re, GYES-re távozó kolléga, akiket az általuk igényelt idő elteltével szívesen visszavárunk. Részükre rugalmas munkaidő beosztást, vagy részmunkaidőt ajánlunk, megkönnyítve a munkába való visszatérést, és segítve a munka és a család közti egészséges egyensúly megőrzését. A GYES-ről visszatérőket a cég külsős HR szakértője is segíti a visszailleszkedésben.” – folytatja a cégvezető.

A középkorú női munkavállalók helyzetére is tekintettel van a vállalat, jelenleg a foglalkoztatottak 46%-a 45 év feletti nő. A feltűnően magas arány részben az alacsony fluktuációnak, részben az életkor szerinti diszkrimináció elkerülésének köszönhető. A Tutti Kft. a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést a cég női munkavállalóinak és az MNKSZ szakértőinek véleményei alapján nyerte el. A vállalat értékrendjét és üzleti magatartását hűen tükröző kérdőíveket a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség értékelte ki.

A 2013-as évre hetedik alkalommal kiírt „Legjobb Női Munkahely 2013 Pályázat” projekt célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más munkáltatók is átvehetnek. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalóik érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a családi élet összeegyeztetését. Az MNKSZ különös hangsúlyt fektet a pályakezdő nők piaci integrációjára, a gyermeknevelésből visszatérő nők beillesztésére, 50 év feletti nők életút programjának támogatására.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 21. 17:40, szerda | Helyi

"Neked munka, nekem álom" - kampány fogyatékkal élőkkel

Rendőr, tűzoltó, mozdonyvezető, logisztikai ügyintéző, óvónő, dietetikus, kézilabdázó, labdarúgó és régész lehetett egy-egy napra tíz fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű fiatal.

2018. Március 21. 16:01, szerda | Helyi

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny győri iskolákkal, tematikus séta a résztvevőknek

8. alkalommal rendezték meg kedden a Lengyel Alfréd Honismereti pályázatot, versenyt, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája közös szervezésében.

2018. Március 20. 19:23, kedd | Helyi

Szerdán lesz az új pannonhalmi főapát beiktatásának ünnepsége

Hortobágyi T. Cirill, Szent Márton Monostora nyolcvanhetedik apátjának benedikálására március 21-én, Szent Benedek ünnepén a 11 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor Pannonhalmán.

2018. Március 20. 16:35, kedd | Helyi

Gyakorlatot tartottak a Győr-Szol szakemberei

A társaság munkatársai a napokban felépítették, majd elbontották azt a mobilgátat, amelyet korábban a folyóparti fejlesztések során hoztak létre az esetleges árvízi védekezés érdekében a Dunakapu tér északnyugati lépcsőjénél.