Városlista
2018. augusztus 14, kedd - Marcell

Hírek

2014. November 26. 10:41, szerda | Helyi

Győr közeli cég lett az év legjobb női munkahelye!

Győr közeli cég lett az év legjobb női munkahelye!

A rábapatonai Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést.

A Personal Hungary Szakkiállítás Női Fóruma keretében adták át a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést, a nők esélyegyenlőségét kiemelten kezelő hazai vállalatoknak. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) hetedik alkalommal írta ki a pályázatot, a díjakat november 13-án a társaság elnöke, Ferenczi Andrea adta át.

A 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában az első helyet a Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el, melynek képviseletében Prohászka Andrea cégvezető és Prohászka Ottó ügyvezető vette át az elismerést. A Győr melletti Rábapatonán található vállalat gyakorlatilag a semmiből indult, mára közepes méretű társasággá nőtt, és szilárd piaci pozíciókra talált itthon és külföldön egyaránt. A többek között arab és EU-s piacokra kerülő termékek sorában különböző instant termékek és italporok, vitaminok és táplálék kiegészítők találhatóak. A Tutti Kft. egyik legnagyobb erőssége az egyedi termékek készítésében megmutatkozó rugalmassága, folyamatos termékfejlesztése, melynek köszönhetően a legkülönbözőbb piaci réseket is képes kitölteni.

„Cégünk családi vállalkozásként indult, és annak ellenére, hogy időközben középvállalattá nőtt, a családbarát szemlélet továbbra is az egyik legfontosabb pillére a cég etikai magatartásának.” – nyilatkozta a díj átvételét követően Prohászka Andrea, a Tutti Kft. cégvezetője. A vállalat jelenlegi telephelyének kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy az épületen kívül és belül is olyan kellemes környezetet nyújtsanak dolgozóiknak, ahol szívesen töltik napjaik egyharmadát. A családias légkör megőrzése a cég dinamikus növekedése során is nagyon fontos maradt, ennek érdekében évről-évre különböző közösségformáló programokat – horgászhétvégéket, főzőversenyeket, biciklitúrákat és céges ünnepségeket – szervez a vállalat.

A Tutti Kft. életében a női munkavállalók a kezdetektől fogva jelen vannak, és egyre nagyobb arányban, komolyabb pozíciókban veszik ki részüket az értékteremtésből. Ma már a közép- és felsővezetők közel fele is női munkavállaló, sőt a meglehetősen férfiasnak titulált műszakvezetői munkaköröket is hölgyek töltik be. „Cégünk rendszeresen alkalmaz női pályakezdőket, illetve még családalapítás előtt álló fiatal hölgyeket, sokan közülük diákalkalmazottként kezdtek a Tuttinál. A gyakori felvételből fakadóan évente előfordul kismama, valamint GYED-re, GYES-re távozó kolléga, akiket az általuk igényelt idő elteltével szívesen visszavárunk. Részükre rugalmas munkaidő beosztást, vagy részmunkaidőt ajánlunk, megkönnyítve a munkába való visszatérést, és segítve a munka és a család közti egészséges egyensúly megőrzését. A GYES-ről visszatérőket a cég külsős HR szakértője is segíti a visszailleszkedésben.” – folytatja a cégvezető.

A középkorú női munkavállalók helyzetére is tekintettel van a vállalat, jelenleg a foglalkoztatottak 46%-a 45 év feletti nő. A feltűnően magas arány részben az alacsony fluktuációnak, részben az életkor szerinti diszkrimináció elkerülésének köszönhető. A Tutti Kft. a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést a cég női munkavállalóinak és az MNKSZ szakértőinek véleményei alapján nyerte el. A vállalat értékrendjét és üzleti magatartását hűen tükröző kérdőíveket a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség értékelte ki.

A 2013-as évre hetedik alkalommal kiírt „Legjobb Női Munkahely 2013 Pályázat” projekt célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más munkáltatók is átvehetnek. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalóik érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a családi élet összeegyeztetését. Az MNKSZ különös hangsúlyt fektet a pályakezdő nők piaci integrációjára, a gyermeknevelésből visszatérő nők beillesztésére, 50 év feletti nők életút programjának támogatására.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 14. 08:05, kedd | Helyi

Zárva a Magyar Vilmos Uszoda

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a sportbarátokat, hogy a Magyar Vilmos Uszoda előre eltervezett éves karbantartás miatt 2018. augusztus 13-ától augusztus 21-ig zárva lesz.

2018. Augusztus 13. 13:51, hétfő | Helyi

Színészek fogadtak egymásnak hűséget a 26. Barokk Esküvőn

Rendkívül gazdag program szórakoztatta az elmúlt hétvégén a győrieket és a Győrbe érkező turistákat a 26. Barokk Esküvőn.

2018. Augusztus 12. 08:17, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp augusztus 13-tól

Nézzük mit ígérnek a csillagok.

2018. Augusztus 12. 08:00, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 32. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: