Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2013. Május 21. 06:35, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Katasztrofális pusztítást okozott egy tornádó Oklahoma City egyik elővárosában

Katasztrofális pusztítást okozott egy tornádó Oklahoma City egyik elővárosában

Katasztrofális pusztítás okozott hétfő délután egy tornádó Oklahoma City egyik elővárosában, Moore-ban - jelentette az NBC televízió.

A több mint három kilométeres szélességben átvonuló forgószél két általános iskolát földig rombolt és számos lakóházat megsemmisített az Oklahoma Citytől délre fekvő településen. A vihar átvonulása után legkevesebb egy épület lángokban áll. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, de a KFOR tévéállomás jelentése szerint az egyik iskolában biztosan voltak gyerekek. A CNN szemtanúkra hivatkozva azt közölte, hogy a romok alól harmadik osztályos tanulókat mentettek ki.
Az amerikai meteorológiai szolgálat a vihar átvonulása előtt röviddel tornádó-vészhelyzetet hirdetett Oklahoma City vonzáskörzetében, ahol az elmúlt néhány óra leforgása alatt három tornádót is észleltek. Az igen ritkán kiadott figyelmeztetés azt jelentette, hogy az érintett övezetben súlyos pusztításokra és áldozatokra lehet számítani.
A Moore-ról készült első élő légi felvételek háborúsra pusztításra emlékeztettek: több háztömbnyi területen csak romok és autóroncsok maradtak. A településen egyébként 1999-ben egy olyan tornádó pusztított, amelyben a szél sebessége abszolút világrekordot állított fel.
Az Egyesült Államokban hétfőre a Nagy Tavak vidékétől Texasig tízre emelkedett azoknak az államoknak a száma, amelyekben tornádó vonul át, vagy forgószél fenyeget. Az ítéletidő által fenyegettet területen összesen 55 millió ember él. A legsúlyosabb károkat eddig is Oklahoma állam szenvedte el, ahol Mary Fallin kormányzó 16 megyében szükségállapotot hirdetett.
A tornádók következtében - még a moore-i pusztítást megelőzően - ketten vesztették életüket és több tucatnyian megsebesültek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 21. 15:00, csütörtök | Külföld

Egy óriási holdhal tetemét sodorta partra a víz egy dél-ausztráliai strandon

Egy 1,8 méter hosszú holdhal (Mola mola) tetemét vetette partra a víz a hétvégén egy dél-ausztráliai strandon, ahol egy csapat halász bukkant rá a különös teremtményre.

2019. Március 21. 08:05, csütörtök | Külföld

Üzembe helyezte az automatika új szoftverét a Boeing

A Boeing repülőgépgyár üzembe helyezte a közelmúltban kétszer is katasztrófát szenvedő 737 MAX típusú gépek automatikájának új szoftverét, és dolgozik a kezeléséhez szükséges kézikönyvön

2019. Március 21. 07:29, csütörtök | Külföld

Illinois-ban 395 katolikus papot és diakónust vádolnak szexuális zaklatással

Az Egyesült Államok középnyugati vidékén fekvő Illinois államban a katolikus egyház 395 tagja vádolható szexuális zaklatással

2019. Március 20. 16:03, szerda | Külföld

Újabb óriási büntetést kapott a Google

Újabb 1,49 milliárd euró (mintegy 466 milliárd forint) büntetést szabott ki a Google-re szerdán az Európai Bizottság, kimondva,