Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2013. Május 21. 06:35, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Katasztrofális pusztítást okozott egy tornádó Oklahoma City egyik elővárosában

Katasztrofális pusztítást okozott egy tornádó Oklahoma City egyik elővárosában

Katasztrofális pusztítás okozott hétfő délután egy tornádó Oklahoma City egyik elővárosában, Moore-ban - jelentette az NBC televízió.

A több mint három kilométeres szélességben átvonuló forgószél két általános iskolát földig rombolt és számos lakóházat megsemmisített az Oklahoma Citytől délre fekvő településen. A vihar átvonulása után legkevesebb egy épület lángokban áll. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, de a KFOR tévéállomás jelentése szerint az egyik iskolában biztosan voltak gyerekek. A CNN szemtanúkra hivatkozva azt közölte, hogy a romok alól harmadik osztályos tanulókat mentettek ki.
Az amerikai meteorológiai szolgálat a vihar átvonulása előtt röviddel tornádó-vészhelyzetet hirdetett Oklahoma City vonzáskörzetében, ahol az elmúlt néhány óra leforgása alatt három tornádót is észleltek. Az igen ritkán kiadott figyelmeztetés azt jelentette, hogy az érintett övezetben súlyos pusztításokra és áldozatokra lehet számítani.
A Moore-ról készült első élő légi felvételek háborúsra pusztításra emlékeztettek: több háztömbnyi területen csak romok és autóroncsok maradtak. A településen egyébként 1999-ben egy olyan tornádó pusztított, amelyben a szél sebessége abszolút világrekordot állított fel.
Az Egyesült Államokban hétfőre a Nagy Tavak vidékétől Texasig tízre emelkedett azoknak az államoknak a száma, amelyekben tornádó vonul át, vagy forgószél fenyeget. Az ítéletidő által fenyegettet területen összesen 55 millió ember él. A legsúlyosabb károkat eddig is Oklahoma állam szenvedte el, ahol Mary Fallin kormányzó 16 megyében szükségállapotot hirdetett.
A tornádók következtében - még a moore-i pusztítást megelőzően - ketten vesztették életüket és több tucatnyian megsebesültek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 12:06, péntek | Külföld

Négy éves mélyponton az üzleti hangulat Németországban

Februárban a vártnál nagyobb mértékben, több mint négy éves mélypontra romlott az üzleti hangulat Németországban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet pénteken közzétett felmérése szerint.

2019. Február 22. 07:33, péntek | Külföld

Több millió eurós bírságot kapott a Ryanair és a Wizz Air

A csomagszabályzat átláthatatlansága miatt 3 millió euróra bírságolta a Ryanairt és egymillió euróra a Wizz Airt az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság.

2019. Február 22. 05:00, péntek | Külföld

Szíriában végeztek a párizsi merényletek egyik fő szervezőjével

Megölték Szíriában a 2015. november 13-i párizsi merényletek egyik fő szervezőjét. Fabien Clain francia dzsihadistával az amerikai vezetésű nemzetközi terrorellenes koalíció végzett

2019. Február 21. 20:07, csütörtök | Külföld

Leállította a gyártást a világ legnagyobb Nutella-gyára

A Ferrero leállította a gyártást a világ legnagyobb Nutellát előállító gyárában, amely a franciaországi Villers-Ecalles-ban működik.