Városlista
2016. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2012. Július 16. 18:27, hétfő | PR
Forrás: Pozsgai Kitti

Élvezze a só gyógyító hatását!

Élvezze a só gyógyító hatását!

A szmog és a légszennyeződések rontanak az allergiások, különösen az asztmások állapotán, de egy egészséges ember légzőszerveire is káros hatással vannak. A Melius só-barlangban fellélegezhet!

Az élet sója

A lengyel só iparosok már kétszáz évvel ezelőtt észrevették, hogy a sóbányákban dolgozók közül senki sem szenved olyan tüdőbántalmaktól, mint például tüdőgyulladás vagy asztma. Ekkor hozták létre az első földalatti kezelőcentrumot a Lengyelországi Wieliczkában, a fenti betegségek - különösen az asztma kezelésére, sőt egyes feljegyzések szerint, már középkori szerzetesek is alkalmazták a só-terápiát.


A terápia fizikai és mikrobiológiai vizsgálat jótékony hatását bizonyító eredményei ma már bizonyítottak. A tapasztalatok igazolták, hogy a só-terápia megelőzésként vagy a tünetek csökkentésében önálló terápiaként is megállja a helyét. A megfigyelések eredményeként ma már az is kijelenthető, hogy a só-terápia, mint kiegészítő eljárás a légzés-rehabilitáció fontos komponense. A só-klímaterápia jótékony hatására, kóros légzésfunkciós paraméterek esetében a javulás objektíve is mérhető 12 - 18 nap elteltével.

A légzőszervi betegek kezelésében a klímaterápia az egyénre szabott légzésrehabilitáció szerves része. A gyógyászati célú természetes klímára épülő úgynevezett "klímaszanatóriumokban" évről-évre növekvő számú beteget kell ellátni. A kezelést ezért egyre hosszabb várakozás előzi meg.

Só szoba

Egy kezelés általában kb. 40-45 percig tart, de a betegségtől függően be lehet állítani az aeroszol szintjét és a kezelés időtartamát. Szűrt fény (színterápia) és megnyugtató zene járul hozzá a páciens ellazulásához. A gyerekek só-homokozóban játszhatnak.


Kiknek ajánljuk?

Légúti és bőrproblémákkal szenvedők, különös tekintettel a szénanáthásokra, asztmásokra, allergiásokra, dohányosokra, pikkelysömörrel, ekcémával küzdőkre. Idegrendszeri problémák esetén, ha erős stressz hatásának van kitéve és már jelentkeztek a vérnyomás ingadozás tünetei, alvászavara van, depresszív tüneteket észlel magán. A só-terápia jótékony hatással bír az immunrendszer erősítésében, a szellemi, lelki feltöltődésben.

Kérjen időpontot most!

Az első alkalom ingyenes!

9023 Győr, Csaba utca 19.

Címkék: melius sóbarlang

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. November 29. 15:23, kedd | PR

Étkészlet, avagy az asztal dísze

Közeledik a Karácsony, az év egyik legmeghittebb ünnepe, amikor az étkészlet kapja a főszerepet az ünnepi asztalnál. Ilyenkor kinek ne jutna eszébe a szépen megterített asztal és rajta egy csodálatos teríték?

2016. November 29. 10:03, kedd | PR

Visszér kezelése: a kezünkben van a lehetőség!

A visszér kezelése iránt sokan érdeklődnek, hiszen a probléma mindenképp odafigyelést igényel. Nagyon fontos, hogy időben szakemberhez forduljunk, amint érezzük a tüneteket.

2016. November 18. 12:32, péntek | PR

Vendégek készítették a Starbucks ünnepi poharait

Húsz év után először vendégek által alkotott mintákkal díszíti ikonikus piros poharait a Starbucks.

2016. Október 14. 10:30, péntek | PR

Arany, ezüst, zöld karácsonyi képeslapok- ugye tudja, mit jelentenek?

A karácsonyi képeslap az év végi ünnepek elmaradhatatlan részét képezi. Társíthatjuk ajándék mellé néhány kedves szó kíséretében, de meglephetjük vele távol élő szeretteinket, sőt -