Városlista
ma: 23 °C holnap: 29 °C
2016. május 4, szerda - Mónika

Hírek

2012. Április 25. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr24

Már távozóban kapták a golyót

Már távozóban kapták a golyót

A tettesnek és egyik áldozatának korábban közös balhéja is volt. Védelmi pénz miatt sült el a fegyver?

Ahogy arról a Győr24 már korábban is beszámolt, a vasárnap reggelig a presszóban tivornyázó fiatalok egyike kért telefonon segítséget barátaitól, mert nehezményezte, hogy hangoskodásuk miatt a tulaj kirakta őket. A városban keringő legenda szerint mégsem a hirtelen felindulás, hanem "védelmi pénz" meg nem fizetése áll a vasárnapi tragédia hátterében. A Vadkanra most a rendőrök vigyáznak.

A presszó tulajdonosa és egyik későbbi áldozata sok évvel ezelőtt közösen vertek meg egy embert, ezért a büntetésüket is magkapták. A szenvedélyes vadásztól emiatt bevonták fegyverviselési engedélyét is, amit egy éve kapott vissza. Azóta mindketten jó útra tértek, legalábbis a Kisalföld napilapnak ezt mondták a családtagjaik. Az eddig nyilvánosságra került információk nem támasztják alá, hogy védelmi díjról vitáztak volna, sokkal inkább a személyes harag, indulat és ellentét motiválta a gyilkosságot.

Hogy a presszóban mi hangzott el, azt nem tudni, de ténynek tűnik, hogy a tulajdonos erősen felindulva, puskával ment a későbbi áldozatok után és az utcán gyakorlatilag kivégezte őket: egyiküket mellkason, másikukat, aki már a kocsiban ült a szélvédőn át lőtte le.

Hangzott-e el vajon halálos fenyegetés a presszóban? Kulcskérdés lehet ez, hisz a nemrég módosított Btk. nagyobb teret enged az önvédelemnek, ám az "arányos" válaszreakció elve továbbra is érvényes. Ebben az esetben mivel fegyvertelen emberekre, -bármit is mondtak, bármivel is fenyegették szóban - fegyverrel támadt a presszó tulajdonosa nehezen fogja tudni megvédeni a jogos önvédelemre vonatkozó álláspontját.

Előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Május 03. 21:16, kedd | Helyi

Buszváltozás május 7-én

Az ÉNYKK ZRT. értesíti az utasokat, hogy 2016. május 7-én (szombaton) 07.00 órától 17.00 óráig a Zöld utcai autóbusz-forduló lakossági hulladékgyűjtés miatt átmenetileg nem üzemel.

2016. Május 03. 21:07, kedd | Helyi

Győrben május 3-án indult el az elektronikus adóegyenleg-lekérdező rendszer

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adóügyi Osztálya tájékoztatja a Tisztelt Adózókat, hogy 2016. május 3-án elindult városunkban az elektronikus adóegyenleg-lekérdező rendszer.

2016. Május 03. 21:02, kedd | Helyi

Több útfelújítás is elkészült Nádorvárosban és Marcalvárosban

A napokban véget ért a Liezen-Mayer utca és a Buda utca zsákutca szakaszának felújítása Nádorvárosban, Marcalvárosban pedig több járdaszakasz is megújult.

2016. Május 03. 19:02, kedd | Helyi

Az utolsó tippek a holnapi történelem érettségi előtt

Itt az ideje még egyszer átvenni, milyen feladatokból épül majd fel, és mit lehet használni segédanyagként.