Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 25. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr24

Már távozóban kapták a golyót

Már távozóban kapták a golyót

A tettesnek és egyik áldozatának korábban közös balhéja is volt. Védelmi pénz miatt sült el a fegyver?

Ahogy arról a Győr24 már korábban is beszámolt, a vasárnap reggelig a presszóban tivornyázó fiatalok egyike kért telefonon segítséget barátaitól, mert nehezményezte, hogy hangoskodásuk miatt a tulaj kirakta őket. A városban keringő legenda szerint mégsem a hirtelen felindulás, hanem "védelmi pénz" meg nem fizetése áll a vasárnapi tragédia hátterében. A Vadkanra most a rendőrök vigyáznak.

A presszó tulajdonosa és egyik későbbi áldozata sok évvel ezelőtt közösen vertek meg egy embert, ezért a büntetésüket is magkapták. A szenvedélyes vadásztól emiatt bevonták fegyverviselési engedélyét is, amit egy éve kapott vissza. Azóta mindketten jó útra tértek, legalábbis a Kisalföld napilapnak ezt mondták a családtagjaik. Az eddig nyilvánosságra került információk nem támasztják alá, hogy védelmi díjról vitáztak volna, sokkal inkább a személyes harag, indulat és ellentét motiválta a gyilkosságot.

Hogy a presszóban mi hangzott el, azt nem tudni, de ténynek tűnik, hogy a tulajdonos erősen felindulva, puskával ment a későbbi áldozatok után és az utcán gyakorlatilag kivégezte őket: egyiküket mellkason, másikukat, aki már a kocsiban ült a szélvédőn át lőtte le.

Hangzott-e el vajon halálos fenyegetés a presszóban? Kulcskérdés lehet ez, hisz a nemrég módosított Btk. nagyobb teret enged az önvédelemnek, ám az "arányos" válaszreakció elve továbbra is érvényes. Ebben az esetben mivel fegyvertelen emberekre, -bármit is mondtak, bármivel is fenyegették szóban - fegyverrel támadt a presszó tulajdonosa nehezen fogja tudni megvédeni a jogos önvédelemre vonatkozó álláspontját.

Előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense