Városlista
ma: 23 °C holnap: 29 °C
2016. május 27, péntek - Hella

Hírek

2012. Április 25. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr24

Már távozóban kapták a golyót

Már távozóban kapták a golyót

A tettesnek és egyik áldozatának korábban közös balhéja is volt. Védelmi pénz miatt sült el a fegyver?

Ahogy arról a Győr24 már korábban is beszámolt, a vasárnap reggelig a presszóban tivornyázó fiatalok egyike kért telefonon segítséget barátaitól, mert nehezményezte, hogy hangoskodásuk miatt a tulaj kirakta őket. A városban keringő legenda szerint mégsem a hirtelen felindulás, hanem "védelmi pénz" meg nem fizetése áll a vasárnapi tragédia hátterében. A Vadkanra most a rendőrök vigyáznak.

A presszó tulajdonosa és egyik későbbi áldozata sok évvel ezelőtt közösen vertek meg egy embert, ezért a büntetésüket is magkapták. A szenvedélyes vadásztól emiatt bevonták fegyverviselési engedélyét is, amit egy éve kapott vissza. Azóta mindketten jó útra tértek, legalábbis a Kisalföld napilapnak ezt mondták a családtagjaik. Az eddig nyilvánosságra került információk nem támasztják alá, hogy védelmi díjról vitáztak volna, sokkal inkább a személyes harag, indulat és ellentét motiválta a gyilkosságot.

Hogy a presszóban mi hangzott el, azt nem tudni, de ténynek tűnik, hogy a tulajdonos erősen felindulva, puskával ment a későbbi áldozatok után és az utcán gyakorlatilag kivégezte őket: egyiküket mellkason, másikukat, aki már a kocsiban ült a szélvédőn át lőtte le.

Hangzott-e el vajon halálos fenyegetés a presszóban? Kulcskérdés lehet ez, hisz a nemrég módosított Btk. nagyobb teret enged az önvédelemnek, ám az "arányos" válaszreakció elve továbbra is érvényes. Ebben az esetben mivel fegyvertelen emberekre, -bármit is mondtak, bármivel is fenyegették szóban - fegyverrel támadt a presszó tulajdonosa nehezen fogja tudni megvédeni a jogos önvédelemre vonatkozó álláspontját.

Előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Május 27. 22:52, péntek | Helyi

Lezuhant egy mezőgazdasági kisrepülőgép

Mezőgazdasági kisrepülőgép zuhant le Győrben a Püspök erdő területére.

2016. Május 27. 19:23, péntek | Helyi

Minősített mentőcsapat gyakorlatozott Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 27-én gyakorlatot tartott a megye minősített mentőcsapata részére.

2016. Május 27. 19:16, péntek | Helyi

HASZNÁLHATÓ A BÁSTYA UTCAI GYALOGOS BEJÁRAT A DUNAKAPU MÉLYGARÁZSBAN

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a közlekedésben résztvevőket, hogy a Dunakapu mélygarázsban a kivitelező befejezte a Bástya utcai gyalogos bejárat garanciális javítását.

2016. Május 27. 18:13, péntek | Helyi

FÜRDŐBÉRLETEKET ADOMÁNYOZOTT AZ ÖNKORMÁNYZAT

Folytatva az immár 13 éves hagyományt, a győri önkormányzat az időseket, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat tömörítő szervezeteknek adott át fürdőbérleteket…