Városlista
ma: 23 °C holnap: 29 °C
2016. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2012. Szeptember 22. 22:40, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van az első győri bringafesztiválnak, rengetegen látogattak el a megyeháza térre illetve a Mobilis épületébe és parkolójába.

Színes programok kísérik a BAM kampányát a bringafesztiválon: különleges biciklis versenyeken vehettek részt a kétkerekűek szerelmesei, úgy mint a goldsprint és a bringapolo. A Bringapolo különösen nagy érdeklődésnek örvendett sokan próbálták ki a lovas polo-hoz hasonló sportot biciklin ülve.

A megyeháza téren tegnap délután gyülekeztek a bringások, hogy egy felvonulással hívják fel a figyelmet erre a környezetkímélő közlekedési módszerre. Kicsik és nagyok egyaránt tekertek egy egészségesebb környezetért, és szebb jövőért; a délutáni aranyszínű napsugarak pedig tovább fokozták az esemény nem mindennapi hangulatát. Igazán megtapasztalhatták a bringások azt az életérzést, „küldetést” amelyet a BAM kampányában is megfogalmazott:

Ne hagyd, hogy a forgalom irányítsa a reggeled, ha kerékpárral közlekedsz, több időd marad magadra, reggelizni, a gyerekeket útjára bocsájtani, akár kicsit nézelődni az úton.”

A kampány legfőbb célja egy átfogó szemléletformálás, hogy egyre többen pattanjunk a kétkerekűre reggelenként, kikerülve az idegeskedést, forgalmi dugókat, a parkolóhely problémát; és egy stresszes reggel helyett frissen és életvidáman kezdjünk minden napot!

Fotó: Nagy Péter

Címkék: bicikli, bringafeszt

Kapcsolódó galéria

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Május 24. 20:22, kedd | Helyi

Magyar bajnok a Győri Audi ETO!

Hat gólos győzelemmel visszahódította az Audi ETO a magyar bajnoki címet, immáron tizenkettedik alkalommal akasztanak a játékosok nyakába aranyérmet.

2016. Május 24. 15:29, kedd | Helyi

Édes Napok Győrben

Immár 4. alkalommal lesz Édes Napok csokoládé- és édességünnep 2016. május 27-29. között Győrben.

2016. Május 24. 15:21, kedd | Helyi

GARANCIÁLIS JAVÍTÁS A DUNAKAPU MÉLYGARÁZSBAN

A Győr-Szol Zrt. megköszöni a Dunakapu mélygarázst igénybe vevők megértését, türelmét.

2016. Május 24. 15:17, kedd | Helyi

„KERESZTABLAK” MARCALVÁROS II-N

Kontur András alkotása – amely mostantól a győri lakótelepet díszíti – látványos módon utal világunk kettősségére, a szeretet és jóság, valamint a szörnyűségek, a háborúk ellentétére.