Városlista
ma: 23 °C holnap: 29 °C
2016. május 6, péntek - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 22. 22:40, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van az első győri bringafesztiválnak, rengetegen látogattak el a megyeháza térre illetve a Mobilis épületébe és parkolójába.

Színes programok kísérik a BAM kampányát a bringafesztiválon: különleges biciklis versenyeken vehettek részt a kétkerekűek szerelmesei, úgy mint a goldsprint és a bringapolo. A Bringapolo különösen nagy érdeklődésnek örvendett sokan próbálták ki a lovas polo-hoz hasonló sportot biciklin ülve.

A megyeháza téren tegnap délután gyülekeztek a bringások, hogy egy felvonulással hívják fel a figyelmet erre a környezetkímélő közlekedési módszerre. Kicsik és nagyok egyaránt tekertek egy egészségesebb környezetért, és szebb jövőért; a délutáni aranyszínű napsugarak pedig tovább fokozták az esemény nem mindennapi hangulatát. Igazán megtapasztalhatták a bringások azt az életérzést, „küldetést” amelyet a BAM kampányában is megfogalmazott:

Ne hagyd, hogy a forgalom irányítsa a reggeled, ha kerékpárral közlekedsz, több időd marad magadra, reggelizni, a gyerekeket útjára bocsájtani, akár kicsit nézelődni az úton.”

A kampány legfőbb célja egy átfogó szemléletformálás, hogy egyre többen pattanjunk a kétkerekűre reggelenként, kikerülve az idegeskedést, forgalmi dugókat, a parkolóhely problémát; és egy stresszes reggel helyett frissen és életvidáman kezdjünk minden napot!

Fotó: Nagy Péter

Címkék: bicikli, bringafeszt

Kapcsolódó galéria

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Május 06. 00:00, péntek | Helyi

Busz menetrend-változás május 7-én

Az ÉNYKK ZRT. értesíti az utasokat, hogy 2016. május 7-én (szombaton) 07.00 órától 17.00 óráig a Zöld utcai autóbusz-forduló lakossági hulladékgyűjtés miatt átmenetileg nem üzemel.

2016. Május 05. 19:42, csütörtök | Helyi

Új buszmegállóhely a városban

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy 2016. május 7-én üzemkezdettől a 11, 11Y jelzésű helyi autóbuszjáratok vonalán Marcalváros felé új megállóhely kerül kialakításra a Szent István úton.

2016. Május 05. 19:33, csütörtök | Helyi

Final Four: Kivetítő a Dunakapu téren!

A győri önkormányzat szervezésében kivetítő épül a Dunakapu téren, ahol a Final Four mérkőzései lesznek láthatóak, így szombaton és vasárnap együtt szoríthatunk a lányokért a kézilabda Bajnokok Ligája végjátékában!

2016. Május 05. 19:17, csütörtök | Helyi

Bajnokok Ligája Final Four - videóval

A május 7-8-i Women’s EHF Final4-ra már gőzerővel készül a Győri Audi ETO KC. Ambros Martín vezető edző mellett olyan játékosokkal beszélgettünk, akik számára a BL Final4 hangulata nem újdonság.