Városlista
ma: 23 °C holnap: 29 °C
2016. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2012. Szeptember 22. 22:40, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van az első győri bringafesztiválnak, rengetegen látogattak el a megyeháza térre illetve a Mobilis épületébe és parkolójába.

Színes programok kísérik a BAM kampányát a bringafesztiválon: különleges biciklis versenyeken vehettek részt a kétkerekűek szerelmesei, úgy mint a goldsprint és a bringapolo. A Bringapolo különösen nagy érdeklődésnek örvendett sokan próbálták ki a lovas polo-hoz hasonló sportot biciklin ülve.

A megyeháza téren tegnap délután gyülekeztek a bringások, hogy egy felvonulással hívják fel a figyelmet erre a környezetkímélő közlekedési módszerre. Kicsik és nagyok egyaránt tekertek egy egészségesebb környezetért, és szebb jövőért; a délutáni aranyszínű napsugarak pedig tovább fokozták az esemény nem mindennapi hangulatát. Igazán megtapasztalhatták a bringások azt az életérzést, „küldetést” amelyet a BAM kampányában is megfogalmazott:

Ne hagyd, hogy a forgalom irányítsa a reggeled, ha kerékpárral közlekedsz, több időd marad magadra, reggelizni, a gyerekeket útjára bocsájtani, akár kicsit nézelődni az úton.”

A kampány legfőbb célja egy átfogó szemléletformálás, hogy egyre többen pattanjunk a kétkerekűre reggelenként, kikerülve az idegeskedést, forgalmi dugókat, a parkolóhely problémát; és egy stresszes reggel helyett frissen és életvidáman kezdjünk minden napot!

Fotó: Nagy Péter

Címkék: bicikli, bringafeszt

Kapcsolódó galéria

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Szeptember 27. 12:17, kedd | Helyi

HIDAK A FOLYÓK VÁROSÁBAN - városnézés hajóról

A Duna, Rába, Rábca találkozásánál fekvő Győrt gyakran emlegetik a folyók városaként, de nevezhetnénk a hidak városának is.

2016. Szeptember 27. 12:07, kedd | Helyi

Eltűnt Kolompár Bernadett- Rendőrségi felhívás

A soproni rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2016. Szeptember 27. 12:00, kedd | Helyi

Polgármestert választanak vasárnap Rábcakapiban

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Rábcakapiban, mert a település korábbi vezetője július 3-án elhunyt

2016. Szeptember 27. 11:47, kedd | Helyi

FOGADÓÓRA

Bárány István Révfalu, Kisbácsa, Bácsa, Sárás önkormányzati képviselője fogadóórát tart több helyszínen, amelyekre minden érdeklődőt sok szeretettel vár.