Városlista
ma: 23 °C holnap: 29 °C
2016. augusztus 24, szerda - Bertalan

Hírek

2012. Szeptember 22. 22:40, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van a bringafesztiválnak

Nagy sikere van az első győri bringafesztiválnak, rengetegen látogattak el a megyeháza térre illetve a Mobilis épületébe és parkolójába.

Színes programok kísérik a BAM kampányát a bringafesztiválon: különleges biciklis versenyeken vehettek részt a kétkerekűek szerelmesei, úgy mint a goldsprint és a bringapolo. A Bringapolo különösen nagy érdeklődésnek örvendett sokan próbálták ki a lovas polo-hoz hasonló sportot biciklin ülve.

A megyeháza téren tegnap délután gyülekeztek a bringások, hogy egy felvonulással hívják fel a figyelmet erre a környezetkímélő közlekedési módszerre. Kicsik és nagyok egyaránt tekertek egy egészségesebb környezetért, és szebb jövőért; a délutáni aranyszínű napsugarak pedig tovább fokozták az esemény nem mindennapi hangulatát. Igazán megtapasztalhatták a bringások azt az életérzést, „küldetést” amelyet a BAM kampányában is megfogalmazott:

Ne hagyd, hogy a forgalom irányítsa a reggeled, ha kerékpárral közlekedsz, több időd marad magadra, reggelizni, a gyerekeket útjára bocsájtani, akár kicsit nézelődni az úton.”

A kampány legfőbb célja egy átfogó szemléletformálás, hogy egyre többen pattanjunk a kétkerekűre reggelenként, kikerülve az idegeskedést, forgalmi dugókat, a parkolóhely problémát; és egy stresszes reggel helyett frissen és életvidáman kezdjünk minden napot!

Fotó: Nagy Péter

Címkék: bicikli, bringafeszt

Kapcsolódó galéria

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Augusztus 23. 15:30, kedd | Helyi

Sebességmérő akció

Háromnapos országos sebességmérő akciót kezd kedden a rendőrség a közutakon.

2016. Augusztus 23. 15:19, kedd | Helyi

Ivócsapokat szerel fel Győrben a Pannon-Víz Zrt.

Hamarosan Győrben is találkozhatunk a fiatal magyar építész- és gépészhallgatók díjnyertes találmányával, az Ivócsappal.

2016. Augusztus 23. 14:49, kedd | Helyi

Elfogtak egy román embercsempészt az Autópálya Alosztály járőrei

A rendőrök elfogtak egy román férfit, aki 18 migránst akart illegálisan Szlovákiába juttatni.

2016. Augusztus 23. 14:21, kedd | Helyi

Szirénapróba lesz Peresztegen és Nagylózson

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság értesíti a lakosságot, hogy 2016. augusztus 24-én 09.00 órakor Peresztegen, 11.00 órakor pedig Nagylózson tart szirénapróbát.