Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 12. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Tízezren a Régi Győrön

Tízezren a Régi Győrön

Régi képeslapok, üzemi fotók, térképek, családi albumok fényképei is fellelhetők Győrről a Facebookon. Már több,mint tízezren járnak ide nosztalgiázni, vagy ismerkedni a múlttal.

A fiatal generációt csodálkozással, az idősebbeket nosztalgiával ajándékozza meg az rengeteg gyönyörű, vagy egyszerűen csak érdekes kép, amiket Győrről gyűjtöttek össze győriek a Facebookon.

A Régi Győr nevű oldal szerkesztői folyamatosan fogadják és töltik fel azokat a fotókat, videókat, amiket eddig talán csak maguk a készítők és azok családja láthatott. A gyönyörű régi képeslapok olyan korszakokról árulkodnak, amikor még fordítva folyt a Rábca és az egyik hídját Krajcárosnak hívták.

Betekinthetünk üzemekbe, gyárakba, végignézhetjük, hogy épültek a lakótelepek, vagy hogy milyen képeket készítettek városunkról a nagy bombázás előtt.

Érdekes kirándulásra invitálnak, ahol az épületeket nézve bizony a napi rutinnal rendelkezőknek is el kell gondolkodnia azon, vajon hol készült egy-egy felvétel.

Kuriózumok, érdekességek sora vár mindenkit, akit érdekel a történelem. Azért is érdemes az albumokat böngészni, mert könnyen találhatunk olyan képet, ami a "mi környékünkön" készült..

Címkék: Régi Győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.