Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2014. Július 07. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újra tarolt a Viharsarok

Újra tarolt a Viharsarok

Császi Ádám Berlinálén bemutatkozott első játékfilmje, a Viharsarok újabb nemzetközi elismerésben részesült, ezúttal Tajvanon.

A 16. tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsűrije Jim Taihuttu holland rendezővel megosztva Császi Ádámnak ítélte a „New Talent” (Új tehetségek) versenyprogram különdíját.

Császi Ádám rendező játékfilmes debütálása, a Viharsarok, a fiatal felnőttkor szexuális identitás keresésének drámája, egy érzéki, ám végzetes szerelmi háromszög történetén keresztül, a kietlen magyar pusztában.

A főszerepekben Sütő András, Varga Ádám és a német Sebastian Urzendowsky (Viszlát, első szerelem, Pénzhamisítók) látható. A Viharsarok tavaly nyáron a kopár szépségű magyar pusztán forgott. A filmmel Császi mellett több pályakezdő is bemutatkozik. Rév Marcell operatőrnek (Itt vagyok, Külalak, Varázslatos gladiátorok) és Takács Nóra látványtervezőnek is a Viharsarok az első játékfilmje.

A rendező a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyezi. A Magyar Nemzeti Filmalap a forgatókönyv fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását 60 millió forinttal támogatta.

A Viharsarok a Proton Cinema produkciójában készült a Café Film és az I’m Film együttműködésével, producere Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter. A 120 millió forint összköltségvetésű koprodukció német partnere a berlini székhelyű Unafilm.

Császi Ádám 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televízió rendező szakán, több kiemelkedő rövidfilmet jegyez: 1 hét című filmjéért 2004-ben különdíjat nyert a Filmszemlén, a Gyengébb napok-ért pedig a legjobb rövidfilm díját 2008-ban.

A Viharsarok június közepén Tel-Avivban a TLVFest közönségdíját nyerte el.

A Viharsarok március óta látható a magyar mozikban.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 07:00, vasárnap | Belföld

Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság

2019. Április 21. 05:00, vasárnap | Belföld

Telitalálat az ötös lottón, 4,171 milliárdos nyeremény

Telitalálatos szelvényre bukkantak az ötös lottó 16. heti számsorsolásán, a nyertes 4,171 milliárd forinttal gazdagodott - közölte a Szerencsejáték Zrt. szombaton.

2019. Április 20. 19:13, szombat | Belföld

Elektromos járművekkel segítik a segélyszervezeteket

Négyszázötvenmillió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromosgépjármű-beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) - tudatta tárca szombaton közleményben.

2019. Április 20. 17:03, szombat | Belföld

Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes juttatások 94 százalékát