Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. November 06. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Mindennapi NLP - Villámolvasás

Villámolvasás - 12 másodperc alatt egy könyv

Villámolvasás - 12 másodperc alatt egy könyv

Ha magad is használod a teljes elmés olvasást, akkor nem lepődsz meg azon, ha egy több száz oldalas könyv olvasása csupán 12 másodpercet vesz igénybe. Ez persze csak számítógépes dokumentumok esetében lehetséges, hiszen egy papír alapú

Ehhez szükséges egy speciális szemállás, ez a fotófókusz. Ezen kívül szükséges egy pár perces felkészülés is, hiszen mélyebb tudatszintre kell jutnunk ahhoz, hogy az agyunk valóban képes legyen eltárolni a könyvet, ráadásul olyan módon, hogy ahhoz később is hozzáférjünk.

Ezután bízhatunk az ún. spontán aktivációban, vagyis abban, hogy a könyvben található információk egyszerűen beugranak. Ez lehetséges, de nem vehetjük biztosra, ezért a módszer tartalmaz olyan tudatos olvasási lépéseket, amelyek a könyv további olvasása útján segítenek előhozni a tudattalanban rejlő anyagot. Ha egy átlagos könyvet nézünk, akkor kijelenthetjük, hogy a hagyományos olvasáshoz képest megháromszorozzuk az olvasási sebességünket, miközben a megértési szintünk emelkedik.

A felhasználási lehetőségek száma igen nagy. Van, aki azért tanulja meg a módszert, hogy kevesebb tanulással jobb eredményt érjen el. Mások szótárak fotóolvasásával fejlesztik a szókincsüket. Vannak, akik a személyiségüket fejlesztik pozitív tartalmú könyvekkel, mások egyszerűen élvezni akarják ezt a különleges olvasási élményt.

Egy biztos: a teljes elmés olvasás új dimenziókat nyit a könyvekben rejlő óriási mennyiségű tudás elsajátítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.