Városlista
2018. április 24, kedd - György

Hírek

2018. Április 16. 08:35, hétfő | Belföld

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Kulturális programok, pincérfutóverseny, tematikus idegenvezetések és termelői vásár is színesítette az ötödször megrendezett turisztikai szezonnyitót.

Nagy sikert aratott a pincérfutóverseny a szezonnyitón. A résztvevőknek egy vízzel teli poharat tálcán egyensúlyozva kellett megtenniük a városháza és a Hősök kapuja közötti távot oda és vissza úgy, hogy minél nagyobb mennyiségű folyadék maradjon a pohárban. A veszprémi Jendrassik és Séf iskolákból közel harmincan álltak rajthoz, a lányoknál Nagy Liza, míg a fiúknál Borbély Levente végzett az élen, mindketten a Jendrassik iskola tanulói.

Az érdeklődőket kora délelőttől késő délutánig több tucat program várta a város több pontján, a rendkívül kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően már délelőtt nagyon sokan látogattak ki a Tavaszi tekergőre.

A rendezvény szlogenje, hogy a veszprémiek legyenek turisták városukban és fedezzék fel rejtett szépségeit.

A korábbi évekhez hasonlóan ezért most is megnyíltak „titkos” helyek: a Veszprémi Petőfi Színházat, a Veszprém Arénát és a Benedek-hegy gyomrában lévő óvóhelyet is vezetéssel járhatták be az érdeklődők, utóbbi helyszínen előadást és játék is várja a résztvevőket. A titkos helyszínek között idén először szerepelt a Víziközmű Múzeum.

Bérczi Beáta, a program főszervezője, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a korábbi évekhez képest bővült a programkínálat. "Az iroda több tematikus idegenvezetést indított, a városháza melletti téren a Kabóca Bábszínház programjai, szabadulójáték, társasjáték és helyi művészekkel közös rajzolás-festés is várja napközben a résztvevőket."

"Az Óváros téren harminc helyi és környékbeli termelő és kézműves árulja portékáját, a színpadon kulturális fellépők adnak műsort. Több vállalkozó felajánlásából 650 csomag kerti virágmagot is szétosztanak a rendezvény látogatói között." - árulta el Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei szervezetének elnöke.

A turisztikai szezonnyitó napján kitárta kapuját több veszprémi kulturális intézmény: ingyenesen vagy nagy kedvezménnyel látogathatják az érdeklődők például a Laczkó Dezső Múzeumot, a Hősök kapuját, a várbörtönt és a Szaléziánumot.

Forrás, kép: veol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 24. 12:55, kedd | Belföld

Életfogytiglant kapott a brutális ladi gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki 2016 januárjában brutálisan végzett ismerősével a Somogy megyei Lad községben - tájékoztatta a bíróság kedden az MTI-t.

2018. Április 24. 12:01, kedd | Belföld

Több mint négyszeres forgalmat hoz a szálláshelyeken a hosszú hétvége

A mostani négynapos hétvégén a szálláshelyek bevétele egy átlagos hétvége 4,5-szeresét is elérheti, és másfélszerese lehet a tavalyinak, amikor a május elsejei hétvége csak három napos volt - közölte a Szállás.hu.

2018. Április 24. 12:00, kedd | Belföld

Mészáros Lőrinc visszavonul

Mészáros Lőrinc lemond polgármesteri tisztségéről annak érdekében, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon.

2018. Április 24. 11:00, kedd | Belföld

Már itt van az allergiaszezon és tombol

Az elmúlt évben alig volt 1-2 hét, amikor semmilyen pollen nem volt a levegőben, és a globális felmelegedés miatt néhány év múlva még súlyosabb lehet a helyzet.