Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2018. Április 16. 08:35, hétfő | Belföld

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Kulturális programok, pincérfutóverseny, tematikus idegenvezetések és termelői vásár is színesítette az ötödször megrendezett turisztikai szezonnyitót.

Nagy sikert aratott a pincérfutóverseny a szezonnyitón. A résztvevőknek egy vízzel teli poharat tálcán egyensúlyozva kellett megtenniük a városháza és a Hősök kapuja közötti távot oda és vissza úgy, hogy minél nagyobb mennyiségű folyadék maradjon a pohárban. A veszprémi Jendrassik és Séf iskolákból közel harmincan álltak rajthoz, a lányoknál Nagy Liza, míg a fiúknál Borbély Levente végzett az élen, mindketten a Jendrassik iskola tanulói.

Az érdeklődőket kora délelőttől késő délutánig több tucat program várta a város több pontján, a rendkívül kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően már délelőtt nagyon sokan látogattak ki a Tavaszi tekergőre.

A rendezvény szlogenje, hogy a veszprémiek legyenek turisták városukban és fedezzék fel rejtett szépségeit.

A korábbi évekhez hasonlóan ezért most is megnyíltak „titkos” helyek: a Veszprémi Petőfi Színházat, a Veszprém Arénát és a Benedek-hegy gyomrában lévő óvóhelyet is vezetéssel járhatták be az érdeklődők, utóbbi helyszínen előadást és játék is várja a résztvevőket. A titkos helyszínek között idén először szerepelt a Víziközmű Múzeum.

Bérczi Beáta, a program főszervezője, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a korábbi évekhez képest bővült a programkínálat. "Az iroda több tematikus idegenvezetést indított, a városháza melletti téren a Kabóca Bábszínház programjai, szabadulójáték, társasjáték és helyi művészekkel közös rajzolás-festés is várja napközben a résztvevőket."

"Az Óváros téren harminc helyi és környékbeli termelő és kézműves árulja portékáját, a színpadon kulturális fellépők adnak műsort. Több vállalkozó felajánlásából 650 csomag kerti virágmagot is szétosztanak a rendezvény látogatói között." - árulta el Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei szervezetének elnöke.

A turisztikai szezonnyitó napján kitárta kapuját több veszprémi kulturális intézmény: ingyenesen vagy nagy kedvezménnyel látogathatják az érdeklődők például a Laczkó Dezső Múzeumot, a Hősök kapuját, a várbörtönt és a Szaléziánumot.

Forrás, kép: veol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 20. 11:03, vasárnap | Belföld

Bővült a prémium autók szegmense Magyarországon

A prémium autók szegmense 9,5 százalékkal bővült 2018-ban az új autók magyarországi piacán, ahol az eladott 136 601 személyautóból 12 949 prémium kategóriás volt.

2019. Január 20. 08:59, vasárnap | Belföld

A Dal 2019 - Szekér Gergő és Oláh Gergő nyerte az első válogatót

Szekér Gergő és Oláh Gergő holtversenyben nyerte A Dal 2019 első válogatóműsorát szombaton.

2019. Január 20. 07:13, vasárnap | Belföld

Vádat emelnek a kocsikat gyújtogató fiú ellen - VIDEÓVAL

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a bajai rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

2019. Január 20. 05:00, vasárnap | Belföld

Szakértő szerint a határidőig nem lesz Brexit-megállapodás

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint egészen biztos, hogy a Brit EU-tagság megszűnésének 2019 márciusi határidejéig nem lesz Brexit-megállapodás.