Városlista
2018. július 21, szombat - Dániel

Hírek

2018. Április 16. 08:35, hétfő | Belföld

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Kulturális programok, pincérfutóverseny, tematikus idegenvezetések és termelői vásár is színesítette az ötödször megrendezett turisztikai szezonnyitót.

Nagy sikert aratott a pincérfutóverseny a szezonnyitón. A résztvevőknek egy vízzel teli poharat tálcán egyensúlyozva kellett megtenniük a városháza és a Hősök kapuja közötti távot oda és vissza úgy, hogy minél nagyobb mennyiségű folyadék maradjon a pohárban. A veszprémi Jendrassik és Séf iskolákból közel harmincan álltak rajthoz, a lányoknál Nagy Liza, míg a fiúknál Borbély Levente végzett az élen, mindketten a Jendrassik iskola tanulói.

Az érdeklődőket kora délelőttől késő délutánig több tucat program várta a város több pontján, a rendkívül kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően már délelőtt nagyon sokan látogattak ki a Tavaszi tekergőre.

A rendezvény szlogenje, hogy a veszprémiek legyenek turisták városukban és fedezzék fel rejtett szépségeit.

A korábbi évekhez hasonlóan ezért most is megnyíltak „titkos” helyek: a Veszprémi Petőfi Színházat, a Veszprém Arénát és a Benedek-hegy gyomrában lévő óvóhelyet is vezetéssel járhatták be az érdeklődők, utóbbi helyszínen előadást és játék is várja a résztvevőket. A titkos helyszínek között idén először szerepelt a Víziközmű Múzeum.

Bérczi Beáta, a program főszervezője, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a korábbi évekhez képest bővült a programkínálat. "Az iroda több tematikus idegenvezetést indított, a városháza melletti téren a Kabóca Bábszínház programjai, szabadulójáték, társasjáték és helyi művészekkel közös rajzolás-festés is várja napközben a résztvevőket."

"Az Óváros téren harminc helyi és környékbeli termelő és kézműves árulja portékáját, a színpadon kulturális fellépők adnak műsort. Több vállalkozó felajánlásából 650 csomag kerti virágmagot is szétosztanak a rendezvény látogatói között." - árulta el Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei szervezetének elnöke.

A turisztikai szezonnyitó napján kitárta kapuját több veszprémi kulturális intézmény: ingyenesen vagy nagy kedvezménnyel látogathatják az érdeklődők például a Laczkó Dezső Múzeumot, a Hősök kapuját, a várbörtönt és a Szaléziánumot.

Forrás, kép: veol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 21. 19:04, szombat | Belföld

Elmenekült a feketetaxis a rendőrök elől, több kocsit is összetört – Vádat emelnek

Több autót is megrongált, és a járdára felhajtva, gyalogosokat is veszélyeztetett az a 25 éves, engedéllyel nem rendelkező taxis, aki ellen vádat emel a fővárosi ügyészség.

2018. Július 21. 12:50, szombat | Belföld

Kényelmes ágyat, tisztaságot és wifit igényelnek a magyar utazók egy felmérés szerint

A tisztaság mellett kényelmes, nagy ágyra és wifire vágynak a magyar utazók a GKI és a Bónusz Brigád MTI-nek elküldött kutatása szerint.

2018. Július 21. 10:46, szombat | Belföld

Túlfutott és az autóútra gurult egy kisgép Budakeszinél

A Törökbálintot és Budakeszit összekötő autóútra gurult, majd felborult egy kisgép péntek este a farkashegyi repülőtérnél - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

2018. Július 21. 09:43, szombat | Belföld

Szombaton az ország nagy részén heves zivatarok lehetnek

Nyolc megyére másodfokú, több megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra heves zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.