Városlista
2018. október 22, hétfő - Előd

Hírek

2018. Április 16. 08:35, hétfő | Belföld

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Pincérfutóversenyt rendeztek Veszprémben

Kulturális programok, pincérfutóverseny, tematikus idegenvezetések és termelői vásár is színesítette az ötödször megrendezett turisztikai szezonnyitót.

Nagy sikert aratott a pincérfutóverseny a szezonnyitón. A résztvevőknek egy vízzel teli poharat tálcán egyensúlyozva kellett megtenniük a városháza és a Hősök kapuja közötti távot oda és vissza úgy, hogy minél nagyobb mennyiségű folyadék maradjon a pohárban. A veszprémi Jendrassik és Séf iskolákból közel harmincan álltak rajthoz, a lányoknál Nagy Liza, míg a fiúknál Borbély Levente végzett az élen, mindketten a Jendrassik iskola tanulói.

Az érdeklődőket kora délelőttől késő délutánig több tucat program várta a város több pontján, a rendkívül kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően már délelőtt nagyon sokan látogattak ki a Tavaszi tekergőre.

A rendezvény szlogenje, hogy a veszprémiek legyenek turisták városukban és fedezzék fel rejtett szépségeit.

A korábbi évekhez hasonlóan ezért most is megnyíltak „titkos” helyek: a Veszprémi Petőfi Színházat, a Veszprém Arénát és a Benedek-hegy gyomrában lévő óvóhelyet is vezetéssel járhatták be az érdeklődők, utóbbi helyszínen előadást és játék is várja a résztvevőket. A titkos helyszínek között idén először szerepelt a Víziközmű Múzeum.

Bérczi Beáta, a program főszervezője, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a korábbi évekhez képest bővült a programkínálat. "Az iroda több tematikus idegenvezetést indított, a városháza melletti téren a Kabóca Bábszínház programjai, szabadulójáték, társasjáték és helyi művészekkel közös rajzolás-festés is várja napközben a résztvevőket."

"Az Óváros téren harminc helyi és környékbeli termelő és kézműves árulja portékáját, a színpadon kulturális fellépők adnak műsort. Több vállalkozó felajánlásából 650 csomag kerti virágmagot is szétosztanak a rendezvény látogatói között." - árulta el Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei szervezetének elnöke.

A turisztikai szezonnyitó napján kitárta kapuját több veszprémi kulturális intézmény: ingyenesen vagy nagy kedvezménnyel látogathatják az érdeklődők például a Laczkó Dezső Múzeumot, a Hősök kapuját, a várbörtönt és a Szaléziánumot.

Forrás, kép: veol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 22. 18:12, hétfő | Belföld

Novembertől forog Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem

November végén kezdi el forgatni Bergendy Péter Post Mortem című horrorfilmjét, amely közvetlenül az első világháború befejezése után játszódik egy kísértetek által megszállt magyar faluban.

2018. Október 22. 17:01, hétfő | Belföld

Az Ostrom nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál közönségdíját

Kovács István az Ostrom című diplomafilmje nyerte el a közönségdíjat a luxemburgi CinEast filmfesztiválon - tájékoztatta hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t.

2018. Október 22. 15:01, hétfő | Belföld

Baseballütőkkel támadtak ismerősükre, őrizetbe vették őket

Őrizetbe vettek a rendőrök Miskolcon két férfit és két nőt, akik szóváltás után baseballütőkkel bántalmazták ismerősüket, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett

2018. Október 22. 11:01, hétfő | Belföld

Az építőipari cégek száma 25 százalékkal bővült az idén

Az építőiparban 1243 új cég jött létre az idén a harmadik negyedévében, 25 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában - közölte az Optenaz MTI-vel.