Városlista
2018. november 13, kedd - Szilvia

Hírek

2018. November 08. 08:55, csütörtök | Helyi

Pingiczer Csabára emlékeznek

Pingiczer Csabára emlékeznek

A három évvel ezelőtt, fiatalon elhunyt győri színészre emlékeznek a mosonmagyaróvári Színészbüfében, 2018. november 26-án hétfőn,
18 órától.

Az Óvárosi Kávéházba várnak mindenkit, aki szerette Csabát, akinek legemlékezetesebb szerepeinek egyike, Egressy Zoltán: Portugál tragikomédiájában Sátán alakítása. Pingiczer Csaba idén lenne 36 éves.

"Lépcsőről lépcsőre lépett fel a színpadra. Még ötéves sem volt, amikor szülei elkezdtek a győri teátrum színfalai mögött dolgozni. Így iskola után nem hazament, inkább a színházban élt a társulattal, és megnézett minden darabot. Tordy Géza jegyezte meg édesanyjának, hogy ez a gyerek annyit van a színházban, hogy mire felnő, vagy megutálja, vagy élni sem tud majd nélküle. " - részlet a Győr+ portré Pingiczer Csabával című korábbi cikkből.

Az emlékezés filmvtítéssel könyvbemutatóval egybekötött este lesz, a fiatal művész emlékkönyvét meg is lehet vásárolni a helyszínen. A meghívott vendégek között édesanyja is jelen lesz az eseményen.

A belépés díjtalan, előzetes asztalfoglalás szükséges a fenti elérhetőségeken.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Főkép: H. Baranyai Edina - Kisalföld; Színészbüfé

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 12. 08:35, hétfő | Helyi

Rangos díjat nyert a RAS-DESIGN Kft.

Praktizáló építész kategóriában III. helyezést ért el az OTTHONNEKED összefogás által meghirdetett „ Jövő otthonai” építészeti ötletpályázaton, a RAS-DESIGN Kft.

2018. November 12. 06:46, hétfő | Helyi

Visszatekintés - Megnyílt Szabó Béla fotóművész kiállítása

Szombaton nyílt meg Szabó Béla "LV-Visszatekintés" című kiállítása a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítóhelyén, a Magyar Ispitában.

2018. November 11. 09:15, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp november 12-től

Lássuk, mit ígérnek a csillagok:

2018. November 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót.