Városlista
2018. július 21, szombat - Dániel

Hírek

2017. Október 12. 09:15, csütörtök | Helyi

Piroslámpás történetek Győrben

Piroslámpás történetek Győrben

"Legendák és igaz történetek, piroslámpás történetek" címmel október 20-án új sétára készül a GyereGyőrbe Tematikus városnézések csapata.

"Ismeritek az egykori gabonakereskedelmi központ, a katonaváros piroslámpás történeteit? Schmuk Mari, Kupi Lizi, Eper Kati történeteit? A legendás közök, utcák bordélyházainak történeteit? Hol volt a "Szemérmetlen köz"? Miről levelezhetett e témákban gróf Széchenyi Miklós győri püspök és dr. Angyal Armand rendőrkapitány? Sok érdekes történet Győr régmúltjából. Hamarosan megmutatjuk az egykori helyszíneket és "piroslámpás történeteket" mesélünk egy letűnt világról. Hiteles történetek hiteles forrásokból." - így ajánlja következő programjukat Csobayné Pintér Éva idegenvezető.

A séta vendége Bana József, a győri Levéltár igazgatója, aki gondoskodik a történelmi hitelességről.

A séta egy vetítéses előadással válik teljessé, ahol a győri prostitúció történetével, történelmi összefüggéseivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Az elmúlt években számos téma tűnt fel a tematikus városnézések palettáján nem csak Budapesten, hanem a műemlékekben harmadik leggazdagabb városban, Győrben is. A tematikus séták a GyereGyőrbe idegenvezetői csapatának szívügye, szenvedélye, kulturális missziója.
Időnként szakértő vendégek meghívásával színesítik programjaikat vagy különleges élményprogramokat állítanak össze a város kulturális ínyencségei iránti érdeklődőknek.

"Új utak, új élmények" sétáik mottója, amivel nem csak a Győrbe érkező turistáknak, hanem a lokálpatriótáknak, a győrieknek is egy izgalmas kulturális szórakozást kínálnak. Saját városukban sétálva lassítanak kicsit vendégeikkel és együtt veszik szemügyre mindazt, ami mellett a megszokott napi útvonalakon haladva elsietnek az emberek és színes történeteket mesélnek. Noha vannak akik úgy gondolják, hogy tősgyökeres győriként felesleges egy ilyen sétára bejelentkezni, ha mégis kipróbálják az ilyen típusú programokat,a csapat idegenvezetőit, más következtetésre juthatnak.

Az őszi, téli hónapokban sem szünetelnek a séták! Október 20-án új sétára várják az érdeklődőket, de már készülnek a már megszokott adventi "Angyalséták"-ra is.

További információk és jelentkezés a programokra:

http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/oszi-setaink

Forrás: http://ezisgyor.blogspot.hu/2017/10/piroslampas-tortenetek.html

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 21. 07:22, szombat | Helyi

Buszváltozás

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy úthálózat-fejlesztési munkálatok miatt 2018. július 23-án (hétfőn) üzemkezdettől várhatóan

2018. Július 21. 07:22, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2018. Július 18. 06:15, szerda | Helyi

Megszületett Nyári Dia gyermeke

A győri lány, Nyári Dia közösségi oldalain tette közzé, hogy megszületett első gyereke, Zétény Bertalan.

2018. Július 17. 16:40, kedd | Helyi

Hajózzatok egyet a Fenyő Miklós koncert előtt

A nagy érdeklődésre való tekintettel, most egy újabb időpontot is ajánl a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata. Naplemente-túrára várják az érdeklődőket július 21-én.