Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 29. 09:31, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Polgári védelmi tábor Győrújbaráton

Polgári védelmi tábor Győrújbaráton

Huszadik alkalommal várta idén a táborozni vágyó fiatalokat a polgári védelmi, rendvédelmi szaktábor Győrújbaráton.

A táborozó általános iskolás gyerekek július 25. és 29. között változatos programokon vehetnek részt a hatalmas zöld területen elhelyezkedő, medencével is rendelkező győrújbaráti gyermektáborban. A polgári védelmi táborozók mellett egy kommandós tábor és az Engel alapítványtól érkezett gyerekek is a baráti tábor lakói a héten. Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő, - aki a tábor szakmai vezetője – most is rengeteg érdekes programot szervezett a hétre, ahol az ezredes munkáját több fiatal, középiskolások és egyetemisták is segítik. A hét elején a Mobilis kísérletei, sportversenyek, akrobatikus táncbemutató, rendőrségi bemutató, különböző kézműves foglalkozások, mint például a lószőr ékszerek készítése várták a gyerekeket. Később megismerhették egy vagyonvédelmi kft. és a katonák munkáját, de polgári védelmi és lovas bemutató is színesítette a napokat. A tűzoltó programokat a Graboplast létesítményi tűzoltói és a győrszemerei önkéntes tűzoltók is segítették. Ezek során a gyerekek megismerhették a porraloltó használatát, de kipróbálhatták a kismotorfecskendő szerelést és megismerkedtek a tűzoltók felszereléseivel is.

Szerdán Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató is kilátogatott a táborba, s üdvözölte a fiatalokat. A tábornok jó szórakozást és tartalmas időtöltést kívánt a gyerekeknek, remélve, hogy minél több hasznos dolgot megtanulnak, amit szükség esetén majd alkalmazni is tudnak ha kell.

A napokban még búvár bemutató, különféle csapatjátékok, kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, de érdekesnek ígérkezik az elsősegélynyújtás, a karaokee, vagy a tűzzsonglőrök bemutatója is. A szokásos sport programok, mint a foci, röplabda, tenisz, tollas, pingpong és az úszkálás is jó időtöltést nyújtottak a gyerekeknek, akik a gyönyörű környezetben jól érezték magukat és mindenki megtalálhatta a számára kellemes időtöltést.

A táborlakó gyerekeket tartalmas egy hét várta Győrújbaráton, ahol a szórakozás, pihenés mellett könnyedén tehettek szert hasznos ismeretekre a különböző bemutatók, szakmai vetélkedők által.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.