Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 30. 13:09, hétfő | Életmód
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja továbbra is elérheti a magas szintet, sőt a pázsitfüveké helyenként – elsősorban az Alföldön – nagyon magas is lehet.

Az eperfafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes mennyiségben van jelen, illetve még mindig előfordulhat egy-egy szem a nyír, a tölgy, a bükk és a dió virágporából is. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, de várhatóan egyelőre még az alacsony tartományban marad. Elkezdődött a csalánfélék pollenszórása is, pollenkoncentrációjuk szintén emelkedik,és már sokfelé elérheti a közepes szintet is. A kültéri allergén gombák spóraszáma többnyire alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.