Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Június 13. 09:09, szerda | Belföld
Forrás: mti

Quimby-hétvége Veszprémben

Quimby-hétvége Veszprémben

Family tugedör 2.0 címmel kétnapos Quimby-hétvégét tartanak Veszprémben: pénteken és szombaton a csapat tagjaihoz kapcsolódva összesen nyolc zenekar és harminc zenész lép fel.

A Quimby mellett valamennyi formáció fellép a két nap során, amelyben a zenekar valamelyik tagja játszik. Köztük lesz a Mr. Priváti, az Üllői Úti Fuck, A Kutya Vacsorája, a Marlboro Man, az Óriás, Szilárd, valamint a Braindogs - mondta Nevada Amália, a szervező veszprémi Városi Művelődési Központ és Könyvtár (VMK) igazgatója az MTI-nek.

Hasonló rendezvény korábban egyszer volt, több évvel ezelőtt a budapesti Almássy téren, a VMK ötletére a folytatásra a legnépszerűbb magyar zenekarok közé tartozó Quimby örömmel mondott igent.A mostani helyszín a veszprémi Vár tövében található História Kert. A rendezvény címét pedig a Quimby 15. születésnapjára kiadott válogatáslemeztől, a Family tugedör-től kölcsönözték.

A Quimby-hétvége pénteken 18 órakor kezdődik, aznap sorrendben a Mr. Priváti (ebben a Quimbyből Kárpáti Dódi van benne), A Kutya Vacsorája (Varga Liviusszal és Gerdesits Ferenccel), az Üllői Úti Fuck (Gerdesits Ferenccel), végül maga a Quimby lép színpadra, utóbbi 21.30 órakor.

Szombaton szintén 18.30-tól Szilárd (Balanyi Szilárd, Gerdesits Ferenc), a Marlboro Man (Gerdesits Ferenc), az Óriás (ebben Nagy Dávid ütőhangszeres, a Quimby-koncertek állandó közreműködője játszik), végül 22 órától a Tom Waits-dalokat játszó Braindogs (Kiss Tiborral és Varga Liviusszal) zárja a Quimby-fesztivált.

A Quimby, amely tavaly ünnepelte huszadik születésnapját, Dunaújvárosból indult. A zenekar eddig tizenhárom lemezt készített, volt Teátrum címmel színházi sorozata, játszott Nyugat-Európában és számos hazai fesztiválon. Legsikeresebb albumuk az Ékszerelmére (1999), a Káosz Amigos (2002) és a Kilégzés (2005). A zenekar felállása 2000 óta változatlan: Kiss Tibor (ének, gitár), Varga Livius (ütőhangszerek, vokál), Kárpáti Dódi (trombita), Balanyi Szilárd (billentyűs hangszerek), Mikuli Ferenc (basszusgitár) és Gerdesits Ferenc (dob).

Címkék: koncert, quimby, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.