Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 27. 07:27, péntek | Sport

Rally: A cél túlteljesítve!

Rally: A cél túlteljesítve!

Interjú Juhász Csaba rallyversenyzővel a hétvégi Olasz ERC futam után.

Juhász Csaba - Juhász Zsolt
Mitsubishi EVO X - Juhász Média Kft.
Rally di Roma Capitale
2018.07.19-22.


Nem kicsit teljesítettétek túl a célt, hogy sikeresen célba érjetek a "Rally di Roma Capitale" raliversenyen. Egészen a dobogó második fokáig küzdöttétek fel magatokat. Gondoltad ezt a verseny előtt, hogy ilyen sikeresek lesztek?

- Nem, nem gondoltam. Sőt, a verseny után, mi is azt beszéltük a csapattal, hogy a rajt előtt előre el is fogadtuk volna ezt az eredményt.

Majd minden ismétlődő gyorson javítottatok az időtökön, ennyire jó itinert írt a testvéred Zsolti?

- Igazából nem sikerült jó itinert írni. Minden szakaszon bent maradt legalább 10-15 másodperc emiatt. Nem volt pontos az itinerünk, ami nem a navigátor hibája. Én diktálom az itinert, de most nem voltam elég alapos. Lehet, hogy ez a sűrű időbeosztásnak is köszönhető. Rövid volt az idő ennyi pálya felírására, az egyik vasárnapi szakaszon csak egyszer tudtunk végig menni a pálya bejáráson. Ez látszott is az időeredményen.

A városi gyors, hogy tetszett?

- Ezek a szlalom jellegű rövid szakaszok nem tartoznak a kedvenceim közé, de ez is egy feladat, amit meg kell oldani. Az első szakaszon próbáltam gyorsan menni, de a rajtban befulladt az autó, majd még két vissza fordítóban is megmakacsolta magát a micu. Az utolsó szakaszt pedig már nem is volt időnk bejárni, ezért azt a hatszáz métert a pályarajzból teljesítettük. Ahhoz képest nem is volt rossz.

A gyorsok végén lévő nyilatkozatod alapján volt ott minden. Milyen kalandokban részesültetek?

- A kvalifikációs szakaszon fellazult a hátsó futómű és elrepedt egy első féktárcsa. Ezeket a problémákat megoldották a fiúk, aztán szombaton megint cseréltek két első féktárcsát. Vasárnap pedig jelezték, hogy nincs több tartalék féktárcsánk, ezért menjünk lassabban, ha célba akarunk érni. Ezen kívül volt még hét darab lassú defektünk, de olyan szerencsénk volt, hogy mindig eljutottunk a szervizparkig és csak ott kellett kicserélni a gumikat. Bár a sok kanyar és a meleg miatt így is hamar elfogytak a gumik, ezért ezeket így is úgy is lecseréltük volna. Egyébként külön köszönet Mezey Tominak a gumis háttér biztosításáért.

Életetek első ERC futamán vagytok túl, amin kategória második helyet értetek el. Mi lesz a folytatás? Mitropa színesítve egy-egy ERC-vel esetleg?

- Ahogy szokták mondani evés közben jön meg az étvágy. Ezen a sikeren felbuzdulva szeretnénk még egy ERC futamon rajthoz állni, de még nem tudjuk, hogy melyik lehet az. Ezt még le kell egyeztetni a partnereinkkel, és a családommal is.

Ezúton szeretném megköszönni a partnereinknek, hogy eljuthattam egy ERC futamra, ami már régi vágyam volt. Szeretném megköszönni a támogatást a szurkolóinknak, a barátainknak azt a rengeteg üzenetet, amit küldtek nekünk a verseny alatt és a verseny után. Amire időm sem volt válaszolni (bocsi mindenkinek), mert folyamatosan rohanunk valahová.

És külön köszönöm a feleségemnek, hogy több, mint egy hétig egyedül küzdött az elemekkel (három gyerek és egy border colie), és ezáltal lehetővé tette, hogy elindulhassak egy ERC futamon.

Köszönjük Partnereink segítségét! Mihidra.hu, ML-Log, Liza Snack, P.O.P Sales, Phobextools, Decran Kft., Rodex Kft., K+L Euro Truck Rent Kft., Euro Trucking Plusz Kft., Volvid Zrt, Black Point Kft, NR-Szoftver Kft, DSG Tervezőiroda Kft., Vidia Csavarszaküzlet, Kelet Metál Kft., Dankó Trans Bau Kft., Épgép-Komplex Kft., Simon Zoltán E.V., AG Ing Kft, Inker Bt., Pedro 2006 Bt, Ali Transport Kft., Web Factory, Hajnal és Kriszt, Székely Transz Kft., LEL Kft.

Fotó: Alessandro Zini

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.