Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Augusztus 01. 07:38, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Az emlékek nem szépek, a kupák viszont annál inkább

Rally: Az emlékek nem szépek, a kupák viszont annál inkább

Serlegekkel, ám nem túl jó kedvvel térhetett haza Székesfehérvárról Forgács Laci és Bartók Erik, mert a megszerzett bronzérmükkel,

a legutóbbi bajnoki futam után is jól állnak a kategóriájuk éves értékelésben, de az E36-os BMW-jük, a Székesfehérvár Rallye-n is fáradhatatlanul törte a borsot a páros orra alá.

A fehérvári versenyhétvégét, az East Motorsport csapatvezetője, Szabó Krisztián foglalta össze nekünk.

Az előző évhez képest nem variálták túl a rendezők a Székesfehérvár Rallye pályáit, így azok szinte teljes egészében ismerősek voltak Laci és Erik számára – kezdte az értékelést Krisztián. Kizárólag a kincsesbányai gyorsaságin nem mentek a fiúk korábban, de miután a tréningen alaposan felírták a pályát, simán vették ezt a feladatot is. A szakaszok tetszettek Laciéknak és alapvetően rendben is voltak. Technikás és egyúttal tempós részek színesítették a gyorsaságikat. A legnagyobb csatát sajnos az autóval, a technikával kellett megvívniuk. A versenyen igazából folyamatosan tudták tartani a fiúk géposztályukban a dobogós helyet. Mi Kertész Krisztiánékra már nem is nagyon figyeltünk, - pedig lehet, hogy kellene… - mert ők teljesen más dimenzióban közlekednek, rettenetesen gyorsak és ügyesek. A verseny végén lett volna esély az ezüstérem begyűjtésére a P13-ban, de a technika Székesfehérváron is közbeszólt. Az oroszlányi szakasz volt a leghosszabb a verseny során - 18,5 kilométer - ezért éppen ott kellett volna nagyot villantani, ám kétszer is Oroszlányon adódtak gondok a motorral, csak nyögvenyelősen tudta teljesíteni a vízválasztónak mondható gyorsaságit a BMW-nk. Harmadik nekifutásra pedig sajnos etap lett ez a szakasz. Az első körben elektronikus gondokkal küzdöttek Laciék, vészvillogóval, három hengerezve, csak átgurultak Oroszlányon. Ezt a hibát szervizcsapat oldotta meg.

A második körben a vízpumpát meghajtó ékszíj szakadt el, és/vagy esett le, aminek hozományaként természetesen elkezdett túlmelegedni a motor. Ezt még a szakasz célja előtt meg kellett szüntetni, különben tönkre ment volna az erőforrás. A párosunknál szerencsére volt tartalék ékszíj, úgyhogy lehúzódtak és nem kevés időt bent hagyva, de maguk pótolták a hiányzó alkatrészt. A hosszú évek alatt megtanulhattuk, hogy ha valamilyen pótalkatrész van a kocsiban, az soha nem kell, ám ha nincs ott egy 5 forintos alátét, akkor arra biztosan szükség van. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezúttal olyan alkatrész mondta be az unalmast, ami ott volt a kesztyűtartóban. Komoly időveszteséggel járt a javítás, de sikerült célba érni, a gyorsaságin és a versenyen is. Ennek köszönhetően a P13-as géposztály harmadik helyéért járó kupákat vehette át Laci és Erik a futam végén, amivel stabilan tartani tudják az éves értékelésben, a kategóriában, a második pozíciót. Az eredményt és a kupákat nagyon tudták értékelni, de a sok kínlódás miatt a mosolyuk nem volt túlzottan széles a hazafelé vezető, hosszú úton - zárta az értékelést a csapatfőnök, aki a folytatásról is elárult néhány információt.

A murvás Veszprém Rallye-n nem vett részt a Forgács-Bartók-BMW trió, az ORC, az Ózd-Salgó Rallye-n folytatódik, augusztus legvégén, ahová egy MARB rallyprinten, a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt gyorsaságin készülnek majd fel a srácok.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük együttműködő partnereinknek: Alpha Machine Kft, Rex- Bau Kft, FOAM- System Kft, Perla-X Kft, Viadukt Mérnöki Kft, ENTERSOFT Kft, ZTR Kft, Mika Gábor e.v, Fa- Forg- Tech Hungária Kft, Toptimber Road Kft, KARADi Rendszerház, LEN-VÉD Kft, Vári Vill Kft, Certa Kft, ZÉG Kft, Alu Casting Support Kft, Orbitex Kft, Alinea-B Bt, Bon Copy Kft, RAIKER Kft, Corvinum Zrt, ASAP Hungária Kft, KPM- Kresz Kft, Vídia Csavarszaküzlet

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok