Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Július 27. 10:32, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Roncsderby-n

Roncsderby-n

Interjú Nagy Benjámin gokart versenyzővel. A Magyar Gokart Országos Bajnokság és CEE, CEZ futam után.

Csehországban voltál a hétvégén Gokart versenyen.
Vasárnapi verseny napot megelőzően három nap edzéssel telt. Új pálya, új kihívás várt rád a Cheb-i pályán. Miként telt el a három edzés napod?

Negyedik versenyemet kezdtem a Hargitai Racing színeiben 2016-ban.
- Csütörtökön "szöcske" barátommal tanultuk, bejártuk a pályát. Egy érdekes pályavonallal találkoztunk, nagyon rutinos és munkás pályát kellett megtanulni. Előzhetőség szempontjából is jó volt a pálya. A Vonalvezetés taktikás volt, egy két dobót a pálya minősége jó volt.
Pénteken állítottunk a vázon, motoron, hogy gyorsabbak legyünk és bejöttek a beállítások. Este bejártuk kétszer is gyalog a pályát, hogy minél jobban tudjam memorizálni magamban. Az utolsó bemenésnél új gumival mentünk fel a pályára és kategóriámban hetedik helyen végeztem az időeredményem alapján.
Szombaton ugyanazt csináltuk mint pénteken, igyekeztünk finomítani a beállításokon.
Vasárnap WARM UP-on tizedik helyet futottam. Az időmérőn huszadik lettem, amivel én a hétvége saját legjobb idejét futottam.

Ez első futamon ami kilenc körös volt az ötödik körben a versenyzőtársaim előttem összeütköztek, nem tudtam őket már kikerülni én sem így többed magammal beléjük mentünk. A gokartom megsérült amit a Hargitai Racing profi csapatmunkával megjavított, amit ismét nagyon köszönök nekik!
A második futamban huszonhatodik helyről indultam, mert az összeütközés miatt hátra kerültem. A huszonharmadik helyre sikerült úgy feljönnöm, hogy a balesetek most sikerült kikerülnöm.
A harmadik futamban a negyedik körben előttem megint összecsúsztak amit szintén nem tudtam kikerülni, így elhajlott a kormány oszlop, és a kormányösszekötő rúd. Így mentem végig becsületből a fent maradó tíz kört.

Összességében tartalmas hétvégét tudhatunk a csapatommal magunk mögött. Úgy érzem az új pályát megtanultam, ha legközelebb is lesz itt verseny már csak felfrissíteni kell a nyomvonalakat. Ha újra rajtolhatnék ezen versenyen, akkor megpróbálnék jobban odafigyelni a balesetek elkerülésére.

Köszönöm szépen a Hargitai Racing-nak a segítséget és a sok barátnak a jó tanácsokat!
Köszönöm a 2016-os támogatást a FÉMALK ZRT-nek és a családomnak!

Címkék: gokart

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.