Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 06. 14:49, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI

Árverésre kerül a legendás ruha

Árverésre kerül a legendás ruha

Árverésre kerül az a legendás ruha, amelyet az 1953-as Római vakáció című filmben és az alakításáért kapott Oscar-díj átvételekor viselt Audrey Hepburn.

Az antik és vintage ruhadarabokra specializálódott londoni Kerry Tayor aukciósház szerint az elefántcsontszínű csipkeruha valószínűleg 40-60 ezer font (14-21 millió forint) közötti áron fog elkelni a november 29-i árverésen.

A filmcsillag a Római vakáció zárójelenetében viselte az Edith Head által tervezett toalettet. A ruhát aztán kissé átalakították az Amerikai Filmakadémia 1953-as díjkiosztó ceremóniájára, ahol Hepburn a filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

A fekete-fehér moziban feltűnt kosztümök elismeréseként pedig Head is megkapta a legjobb jelmeztervezésért járó arany szobrocskát – idézte fel a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala.

A filmben – amelyben Hepburn egy unatkozó hercegnőt alakít, aki beleszeret a Gregory Peck által életre keltett amerikai újságíróba – a színésznő egy kalappal és egy kabátkával kombinálta a finom darabot.

A „szerencsehozó ruhának” becézett felöltőt Hepburn az édesanyjának, Ella van Hemmstrának ajándékozta, aki végül egy amerikai barátjának adta azt az eredetiséget bizonyító levéllel együtt. A toalettet most ez a család bocsátja árverésre.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.