Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 22. 11:17, péntek | Helyi

Salvus vizes inhalátor

Salvus vizes inhalátor

Az inhalátor a légzés zavaraival küzdő és a különféle légúti betegségekben szenvedő betegek életét, mindennapjait segíti.

Az inhalátorban használt leggyakoribb inhalációs folyadék a salvus víz, amely egy magas sótartalmú gyógyvíz.

Mikor alkalmazható az inhalátor?

Az inhalátor a különböző légúti megbetegedésekben szenvedő betegek nélkülözhetetlen gyógyászati segédeszköze, amelynek segítségével porlasztott folyadékot, azaz aeroszolt juttatnak az alsó és felső, valamint a középső légutakhoz. Egy olyan kíméletes, természetes gyógymód, amely szájon át történik anélkül, hogy megterhelné a beteg gyomor- és bélrendszerét. Gyerekek és felnőttek életét egyaránt megkönnyíti az inhalátor rendszeres vagy alkalmankénti használata.

Az inhalátor segít az asztma, a krónikus hörghurut, az arcüreggyulladás, a gégegyulladás, a kruppos tünetek és a megfázás kezelésében. Otthoni használata veszélytelen, és akár már csecsemőkorban is alkalmazható. Az otthoni inhalálás segít kényelmesebbé és kezelhetővé tenni a légúti betegségekkel élők mindennapjait. A gyakori inhalálással sok esetben az antibiotikumos kezelés is elkerülhető. Az inhalátor használata felgyorsítja a köhögésből való felépülést. Az inhalátor összességében egy igen kíméletes terápiás segédeszköz a légúti betegségekben szenvedőknek minden korosztály számára.

Hogyan működik az inhalátor?

Az inhalátor alapvetően két fő alkatrészből áll, a kompresszorból és a porlasztófejből. A kompresszor előállítja a porlasztófejben lévő inhalációs folyadék porlasztásához szükséges sűrített levegőt, amelyet fúvókákon átnyomva apró szemcsékre porlasztja az inhalációs folyadékot.

Aeroszol keletkezik, amely a porlasztófejből kiszabadulva ködként kerül a légutakba, ahol kicsapódik, és kifejti gyógyító hatását. Gyermekeknek először tanácsos maszkkal inhalálniuk, később előkerülhet a szájcsutora is. Fontos, hogy az inhalálás naponta 2-3 alkalommal történjen kb. 10-10 percen át kifejezetten nyugodt körülmények között.

Hol lehet megvásárolni az inhaláláshoz szükséges eszközöket?

Az Értéksziget webáruház széles választékban kínál különböző típusú inhalátorokat. Vásárolhatnak hordozható, utazásnál használható könnyű és praktikus darabot, esetleg olcsóbb inhalátort az alkalmankénti, vagy drágább készüléket a strapabíró, mindennapos használatra tervezve. Az inhalátorokba ugyanitt többféle inhalációs folyadék, cseppfolyós gyógyszer megvásárolható.

Otthoni kezelésre fiziológiás sóoldatot vagy salvus vizet ajánlatos használni, mert a házilag kevert sós víz súlyos károkat okoz az inhalátorban. Az Értéksziget webshopjában megvásárolhatók az inhalátor használatát kiegészítő eszközök és készülékek is, úgy mint kilégzési csúcsáramlásmérő, légtisztító, párásító, páramentesítő és sóslevegő készülék egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.