Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 12. 13:35, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Már több mint 150 ezren használták eddig az APEH ingatlan kalkulátorát. A program pénteken kezdett működni az adóhivatal honlapján. Közben az Alkotmánybíróság hétfőn elkezdte tárgyalni a vagyonadót - döntés februárban várható. A k

Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mennyit ér az otthonuk. Több mint 150 ezren használták az adóhivatal kalkulátorát péntek óta. Itt egyebek mellett azt kell megadni, hogy hol van az ingatlan, mikor épült, mikor volt felújítva, ezután a program megadja az ingatlan becsült értékét.

Közben még az is lehet, hogy a kalkulátor feleslegessé válik. Az Alkotmánybíróság hétfőn kezdett tárgyalni az ingatlanadót is tartalmazó vagyonadóról. A kormány szerint a törvény alkotmányos.

„Okult a kormány az Alkotmánybíróság korábbi döntéseiből ezért úgy alkotta meg a vagyonadót, hogy a forgalmi értékre alapuljon, ezért alkotmányosnak tekintjük" - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kormány erre az évre 50 milliárd forint bevételre számít az ingatlanadóból. A miniszterelnök szerint ez nagyon hiányozna az idei költségvetésből. A Fidesz viszont azt mondja, ők már ezzel az összeggel nem is számoltak. Az Alkotmánybíróság döntése februárban várható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.