Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 19. 07:30, hétfő | Helyi

Sétáljatok vasárnap az 5 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetőivel - Itt olvashatsz a sétákról

Sétáljatok vasárnap az 5 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetőivel - Itt olvashatsz a sétákról

A GyereGyőrbe csapata minden évben ingyenes programmal készült az Idegenvezetők Világnapjára. Csobayné Pintér Éva idegenvezetőt kérdeztem az idei programról és a győri Tematikus sétákról.

A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői 5 éve vezetnek különleges városnéző programokat Győrben. Ti hogyan készültök, hogyan ünnepeltek az Idegenvezetők Világnapján idén?
Ez a világnap a szakma ünnepe, mi is nagyon készülünk erre minden évben, hiszen a téli hónapok után ez az első nagy találkozásunk a vendégekkel, ami egy kicsit már a tavaszvárásról is szól. Február 24-én a 8. Turizmus Bálon kezdjük a „felkészülést” a vasárnapi sétára, amit a bálozás miatt délután vezetünk idegenvezető kollégáimmal. Talán a vasárnapi húsleves után szívesen sétálnak velünk ebben az évben is sokan. Komolyra fordítva a szót a 4. Staféta Sétánkra készülünk. A séta témája az „Évfordulók” lesz. Számos várostörténeti és alkotóművészhez kapcsolódó évforduló közül válogattunk és ez rajzolja meg a séta útvonalát. Ez a 2 órás program válogatás, ízelítő tematikus sétáinkból egy más koncepció szerint, ahol „új utak, új élmények” várják vendégeinket.

Akkor tehát munkával ünnepeltek?
Így is mondhatjuk, hiszen a munkánk a szenvedélyünk.


Minden évben készültetek meglepetésekkel. Várható valami ebben az évben is?
Természetesen jubileumi évünkben sem hagyunk fel ezzel a szokásunkkal. Ebben az évben már a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának Turisztikai szakmai osztálya is támogatja rendezvényünket. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum két kiállítóhelyének ingyenes látogatását tette lehetővé a séta résztvevői számára és partnereinktől felajánlott ajándékokat kaptunk a kvízjáték nyerteseinek jutalmazására. Annyit elárulhatok, hogy idén is érdemes lesz velünk játszani. Ebben az évben is kikérjük vendégeink véleményét a munkánkról. Egy anonim kérdőív kitöltésével segíthetik visszajelzéseikkel munkánkat. A jövőben is szeretnénk megfelelni a vendégek igényeinek és új élményeket kínálni.

A kérdőív innen letölthető:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSde8A5F7H5SrScmrn3WDndM3zOkt6-HiuNZBu9OgUm1xYxLhA/viewform?c=0&w=1

Győr nagy sikereket ért el a város turizmusának statisztikai adatai szerint az elmúlt évben. Mennyire érezhető ez a tematikus programok iránti érdeklődés alakulásában? Az elmúlt 5 évben folyamatosan növekedett a sétáinkon, programjainkon részt vevők száma. Nyilván az első év azzal telt, hogy programjainkat megismertessük a helyiekkel, de ezt követően a turisták, a hotelek, a konferencia- és rendezvényszervezők és a helyi vállalkozások is megismerték szolgáltatásainkat. Nagy öröm számunkra, hogy vannak olyan vendégeink is, akiket egy-egy sétaprogramunk csalogat a városba.

Mi a sajátossága a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetőinek és programjaiknak?

Csapatunk minden idegenvezetője nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, több korosztályt képviselünk. Német, angol, francia, olasz, spanyol nyelven is fogadjuk a turistákat.
A programjaink választéka sokszínű. Több mint 40 tematikus sétát tudunk nyújtani a helyieknek és az ide látogató turistáknak. Sétálunk a belvárosban és a különböző városrészeket bemutató sétáinkon. Bálint kollégámmal biciklis városnézéseken is részt vehetnek, több városrészbe kitekintve. Május végétől pedig, a nyári szezon végéig, amíg a jó idő kitart hajózunk is Győr folyóin. Az év folyamán beszélgető esteket is szervezünk.
2017-ben a Kisalföld TOP 50 látnivalója közé kerültek programjaink, ami nagyon megtisztelő. 2018-ban a „Kamara által ajánlott vállalkozás” védjegy birtokosai vagyunk, amire nagyon büszke vagyok.
Mindenkinek van saját illetve „örökbefogadott” tematikus programja.
Egyedülállóak vagyunk a városban azzal, hogy nem csak csoportokat fogadunk, hanem vendégeink egyénileg is regisztrálhatnak a garantált programokra és magas színvonalon kínálunk idegen nyelvű vezetéseket.
Bízunk benne, hogy ezt a szakmai tapasztalatunkat a későbbiekben is hasznosítani tudjuk értékekben gazdag városunk megismertetésében, megszerettetésében, az ide érkező vendégek fogadásában. Igaz 5 évvel ezelőtt az volt az első célunk, hogy a helyi lakosok lokálpatriotizmusát erősítésük a város rejtett kincseinek, értékeinek megismertetésével.

Köszönöm a beszélgetést!
Én is!

Az ingyenes 4. Staféta Sétára itt regisztrálhatnak az érdeklődők:

http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/gyori-seta-az-idegenvezetok-vilagnapjan

A riportot készítette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.