Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 24. 08:48, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres volt a tűzoltó tábor

Sikeres volt a tűzoltó tábor

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megszervezte a tűzoltó szakmai tábort, amely a nagy érdeklődés miatt, most is két turnusban, kétszer egy héten át zajlik Sáráspusztán.

A táborban szórakozással teli, tartalmas időtöltést kínáltunk a táborozó gyerekeknek, és közben játékos formában megismertettük velük a tűzoltói feladatokat is. Az előre tervezett programok, mint például élményfürdő, alaki foglalkozás, különböző vidám vetélkedők mellett, a gyerekek minden nap részesei lehettek sportversenyeknek, de kismotorfecskendő szerelést, staféta-futást,

puttonyfecskendővel való célba lövést, sugárszerelést is gyakorolhattak.
Az utolsó napon, pénteken délután a gyerekek nyílt szakmai nap keretében bemutatták, hogy mit sikerült megtanulniuk az elmúlt pár napban. Délután 14.00 órától megnyílt a kapu a szülők, nagyszülők, ismerősök és minden kedves érdeklődő előtt, hiszen ekkor egy, a tűzoltósport versenyek mintájára szervezett bemutatót tartottak a gyerekek.

A tábor lakói felsorakoztak, vigyázzállásban fogadták a táborba érkező elöljárót, Sallai Péter tűzoltó dandártábornokot, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, majd vidám szövegű, általuk fogalmazott esküt tettek, ami során megígérték, hogy jövőre is eljönnek. A táborzáró programon az igazgató ajándéktárgyat adott át a tábor két vezetőjének, Horváth Adrienn és Hatos Csaba kollégáinknak, akik már több éve kiemelkedő munkát végeztek a gyerekek érdekében a táborban.

Később a kisebbek a tűzoltói munka során használt eszközöket mutatták be szüleiknek, a nagyobbak akadálypályán szaladtak végig. A kúszócső és a nagy meleg sem jelentett akadályt senkinek, a füstsátoron is akadálytalanul haladtak át, sokan még a szüleiket is beinvitálták. A gyerekek csapatokban mutatták be, hogy kell kismotorfecskendőt szerelni, s láthattuk, hogy megtanulták a mentőkötél használatát is.

A tábor lakói vidáman mesélték – még a kamerák előtt is bátran nyilatkozva – hogy milyen élményeket szereztek, kinek a kutyás agility, kinek a motorozás, kinek a tábortűz tetszett a legjobban. Az éjszakai vetélkedő és a jelmezverseny is sokaknak jelent maradandó élményt. A legtöbben már most jelentkeznének a jövő évi táborba is. Senki nem távozott üres kézzel, hiszen a legrendesebb sátor, a legügyesebb dinnyeevő is kapott oklevelet és apró ajándékot, csoportképet, de az egyforma „táboros” fehér póló is emlék marad, amit gyorsan alá is írattak minden társukkal a gyerekek.

A táborlakóktól Báner Attila tűzoltó ezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese is elköszönt, miközben átadta az okleveleket, örömét fejezte ki, hogy jól érezték magukat a gyereket és hasznosan telt a táborozás. Az ezredes köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a tábor sikeres megrendezéséhez.
A tábor utolsó, szakmai napjára a győri tűzoltók is látványos bemutatóval készültek, de egy a városra hirtelen lecsapó vihar ezt megakadályozta, így a tűzoltóknak számtalan kidőlt fa adott munkát a délutánra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.