Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 25. 08:45, hétfő | Helyi

Sikeres volt az Idegenvezetők Világnapja Győrben

Sikeres volt az Idegenvezetők Világnapja Győrben

Nagy érdeklődés kísérte Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus Városnézések és Élményprogramok, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából szervezett programjait.

„ Az idegenvezetők a világ minden turisztikai fogadóhelyén igen fontos katalizátor szerepet töltenek be. Olyan helyekre is elviszik a turistákat, amelyeket talán még a helyiek sem ismernek, vagy pedig jól ismert helyek rejtett értékeit mutatják meg bőséges háttérismerettel, egyedi, élvezetes előadásmóddal fűszerezve. Győr városházát például kívülről mindenki látta már, mindennap elmegyünk mellette, de vajon tudjuk-e, milyen építészeti és kulturális értékeket rejt ez az ikonikus épület? Február 24-én többek között erre is választ kaphattak azok, akik részt vettek a programon.” – fogalmazott portálunknak Sándorfi Róbert, Győr Megyei Jogú Város Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztályának Főosztályvezetője, aki a Városháza Dísztermében fogadta a program résztvevőit.



Hanczné Mező Edina a Győr- Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának elnöke így nyilatkozott az eseménnyel kapcsolatosan: „Az Idegenvezetők Világnapja egy nagyon népszerű országos programsorozat, amelyhez támogatóként csatlakozott a kamara kereskedelmi tagozata is. Mivel az idegenforgalomban tevékenykedő cégek és egyéni vállalkozók tagozatunk turisztikai szakmai osztályának tagjai, ezért fontosnak tartjuk a kezdeményezés támogatását.
Ez a rendezvény is kiváló lehetőséget biztosít a szakma és a kamara részére a győri, megyei közönséggel való találkozásra.

A GyereGyőrbe TAPS-díjas csapata kiváló színvonalú programokkal várja az érdeklődőket évek óta február utolsó vasárnapján. A programon kamaránk önkéntes tagjai és a Védjegyprogram tagjai is részt vehettek és az érdeklődőkkel együtt megismerhették Győr városát más szempontokból, más nézőpontokból is. Bízunk benne, hogy minél többen részt vesznek a szervezett programokon a turista szezonban is.”

Jankó Ernő, a Győr- Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának alelnöke, a Rábakész Kft. ügyvezető-igazgatója az infogyor.hu megkeresésére elmondta: „Fontosnak tartom, hogy városunkat olyan szakemberek mutassák be a turistáknak, akik a személyiségükkel, egyedi tudásukkal élményt nyújtanak az érdeklődőknek az egyszerű információ átadáson felül. Azt gondolom, hogy az idegenvezető munkájának jó minősége alapjaiban határozza meg a Turista városunkról kialakított véleményét, amit Kamara tagozati alelnökként, ügyvezetőként és győri lakosként természetesen támogatok.”


Csobayné Pintér Éva idegenvezető, a GyereGyőrbe Tematikus Városnézések és Élményprogramok TAPS-díjas csapatának vezetője, a győri Idegenvezetők Világnapja programjainak szervezője és aktív résztvevője, idegenvezető kollégáival együtt. A programok után beszélgettünk.


Évek óta elkötelezettek vagyunk a város kulturális értékeinek élményszerű bemutatása iránt idegenvezető kollégáimmal és az aktuális turisztikai trendeket követve bevezettük Győrben a garantált tematikus városnéző sétákat és nyári időszak kedvencévé vált Naplemente-túrákat, hajós városnézéseket Győr folyóin. Egy kis téli pihenő után már hagyományosan ilyenkor, február végén állunk ismét az érdeklődők elé egy kis jelképes ajándékot, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából vezetett sétákat felajánlva. Emellett a turisztikai szakma számára is szeretnénk jelezni, hogy készen állunk a szezon új feladataira.

Hosszú előkészület, szervezőmunka és adminisztrációs munka előzte meg a vasárnapi programokat. Hatodik éve ajánljuk fel munkánkat az Idegenvezetők Világnapján és egy kis betekintést engedünk az idegenvezetők munkájába ezen a napon. Évről évre nagy érdeklődés kíséri a világnap programjait országszerte és itt Győrben is. Mivel ebben az évben Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatását is élvezhettük, új túrákkal készültünk a már megszokott Staféta-sétán kívül.
350 vendég regisztrált 5 programra, a tavalyi résztvevők háromszorosát tudtuk így fogadni a rendezvényen. A vendégek minden évben szívesen próbálják ki tematikus városnéző sétáinkat ezen a szakmai ünnepnapon, amikor a részvétel díjmentes és szívesen találkoznak velünk. Talán a közös tavaszvárás, az új túrák iránti nyitottság jele is ez a találkozás.
„Örömmel fogadtuk az érdeklődő győrieket és a városba látogató vendégeket a tematikus városnéző sétákból válogatott 5. Staféta-sétán, látogatást tettünk a Városháza Dísztermében és újdonságként három autóbuszos városnézést is indítottunk. Három idegenvezetővel találkozhattak a vendégek. Egymásnak adtuk át a stafétát Husz Anikó és Kauker Bálint idegenvezető kollégáimmal, akik szintén a GyereGyőrbe csapatát erősítik. Sokan érezhették magukat turistaként a saját városukban ezen a délutánon.

Résztvevő küldte:

Csobay Dániel fotográfus fotói:

A program gördülékeny lebonyolításában segítségünkre voltak a Széchenyi István Egyetem turizmus szakos hallgatói is, akik így egy kis szakmai tapasztalatot szerezhettek.” –tette hozzá a 2018-as és 2019-ben is, a „Kamara Által Ajánlott Vállalkozás” Védjegy Program címet is megkapott GyereGyőrbe vezetője.

A városnéző programok kiegészítéseként, partnereink támogatásának köszönhetően, kvízjátékban is részt vehettek az érdeklődők, melynek díjait a március 9-i nőnapi programunk zárásaként adjuk át.
A visszajelzések alapján úgy látjuk, hogy ezen a napon ismét sikerült az idegenvezetői munka szépségei mellett értékekben gazdag városunkra irányítani a figyelmet. Bízunk benne, hogy sokakkal találkozunk majd 2019-ben is új utakat, új élményeket kínálva programjainkon.

Írta, szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense