Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2010. Január 22. 13:55, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Sólyom kiírta a választások időpontját

Sólyom kiírta a választások időpontját

A lehető legkorábbi dátumra, április 11-ére írta ki a 2010-es országgyűlési választások első fordulóját Sólyom László államfő.

A köztársasági elnök április 11-ére kiírta a 2010-es országgyűlési választások első fordulóját, a második forduló pedig április 25-én lesz. A hagyományoknak megfelelően idén is mindkét nap vasárnapra esik. A pénteki bejelentéssel hivatalosan is elkezdődött a választási kampány. Sólyom László az eddigi szokásoktól eltérően közleményben tudatta, hogy mikor lesznek a választások.

Sólyom az előző országgyűlési választások idején is nagyjából hasonló időszakban közölte, hogy pontosan mikorra írja ki az akkori fordulókat. 2006. január 19-én jelentette be, hogy április 9-én lesz az első és április 23-án a második forduló. Beszéde nem egészen másfél perces volt és a televízió is közvetítette. Az itthoni voksolás időpontjai mellett közölte még a külképviseleti szavazások időpontját, valamint azt, hogy az országgyűlési választások kitűzéséről szóló határozatát a Magyar Közlönyben közzéteszi.

2006-ban az államfő jelezte, hogy a választások napjának kitűzése előtt nem egyeztetett a pártokkal, mert mint többször nyilatkozta: erre őt az alkotmány nem kötelezi.

Elemzők négy éve azt mondták az időpont bejelentése után: az előzőhöz képest rövidebb lesz a kampány, és kiélezett, mert csak így lehet sokakat rávenni arra, hogy elmenjenek szavazni.

(FH, lanchidradio.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 21. 18:14, csütörtök | Belföld

Napsütéses, száraz idő várható a hétvégén

A hétvégén melegszik az idő, helyenként 20 foknál is melegebb lesz. Emellett napsütéses, száraz időre kell készülni.

2019. Március 21. 17:06, csütörtök | Belföld

Az autót terhelő jogoknak is utána kell nézni a használtautó-vásárlásnál

Az autót terhelő jogoknak is utána kell nézni a használtautó-vásárlásnál, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) által vezetett hitelbiztosítéki nyilvántartásban csaknem félmillió bejegyzés szerepel

2019. Március 21. 16:25, csütörtök | Belföld

Budapest szívében, egy fatörzsben él a hajléktalan

A Kodály körönd 150 éves platánja a Szlovákiából érkezett férfi menedéke.

2019. Március 21. 16:10, csütörtök | Belföld

Egyesül az Extreme Digital és az eMAG

Egyesül a magyar Extreme Digital Zrt. és a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó eMAG magyar leányvállalata, amivel a közép-európai régió egyik meghatározó e-kiskereskedelmi vállalata jön létre budapesti központtal