Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Szeptember 30. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: V-MTI

Speciális gazdasági doktori képzés indult Győrben Pallas Athéné alapítványi támogatással

Speciális gazdasági doktori képzés indult Győrben Pallas Athéné alapítványi támogatással

Gyakorlatorientált, specális angol nyelvű doktori képzés indult a győri Széchenyi István Egyetemen a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával

- közölte Dubéczi Zoltán, a jegybank oktatási igazgatója az MTI-vel.

Ismertetése szerint az egyetemen indult Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola három részre tagolódik: regionális gazdasági, menedzsment és transzdiszciplináris (több tudományt érintő) területre.
A kifejezetten gyakorlatorientált doktori képzésben 24 doktorandusz hallgató kezdte meg tanulmányait. A képzés mellett a kutatási tevékenység is angol nyelven zajlik - jelezte.
A Magyar Nemzeti Bank és a győri Széchenyi István Egyetem megállapodása alapján létrejött képzést a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 247 millió forinttal támogatja, ebből mintegy 70 millió forintot fordítanak a hallgatók ösztöndíjára. A fennmaradó összeget az oktatók díjazására, tananyagfejlesztésre, konferencia-szervezésre, kutatási publikációkra különítik el.
Dubéczi Zoltán kiemelte: az új specializáció oktatásában az egyetem kutatói és oktatói mellett számos külföldi, nemzetközileg elismert professzori kör is részt vesz.
Az MTI-hez eljuttatott háttéranyag szerint az egyetem és a jegybank május 4-én kötött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásáról biztosította a Magyarországon kuriózumnak számító képzést, amelynek célja, hogy olyan széles látókörrel és nyitott gondolkodással rendelkező doktoranduszokat képezzen, akik majd vezető szerepet tölthetnek be Magyarország és a Kárpát-medencei régió társadalmi-gazdasági életében - írták.
Dubéczi Zoltán azt mondta, nem egyetemi-oktatói utánpótlás nevelése a cél, hanem az a koncepció, hogy a gyakorlati életben már bizonyított, és már szakmai tapasztalattal bíró szakembereknek adjanak többlettudást és lehetőséget a PhD-cím elnyerésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.