Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 23. 10:46, kedd | Életmód

Sport a szülés után

Sport a szülés után

Miért? Mikor? Hogyan?

Ezek a legfontosabb kérdések. Végzetes következményei lehetnek ha rosszul vagy rosszkor edzel.

Ahhoz, hogy a hasad újra feszes legyen, a sport elengedhetetlen szülés után. A legtöbb nő a szülést követő néhány hónap után szeretné visszanyerni a várandósság előtti alakját. A testedzéssel azonban várni kell!

A mozgás szülés után is nagyon fontos, így könnyebben regenerálódik a szervezet.

Mikor jön el az idő?

Szülés után kezdődik a gyermekágyi időszak. Az édesanya kezdi megszokni az új szerepet, az új életritmust. Ez az időszak legalább 6 hétig tart. A legjobb, ha az anyukák ilyenkor kizárólag a pihenésnek szentelnek időt.

Hét-nyolc héttel szülés után már speciális gyakorlatokat lehet végezni. (Természetesen előtte egyeztetni kell az orvossal!) Hétről hétre folyamatosan hozzászoktathatod a testedet a mozgáshoz.

Választhatsz otthoni edzést, de kiváló ötlet más anyukákkal együtt mozogni! Motiválhatjátok egymást, megoszthatjátok egymással a tapasztalataitokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.