Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 08. 07:10, hétfő | Helyi sport

Sporttörténeti évkezdés az AUDI ETO KC-nál

Sporttörténeti évkezdés az AUDI ETO KC-nál

4125 lelkes szurkoló előtt kezdte meg a 2018-as évet a Győri Audi ETO KC együttese – közel 4200 érdeklődőt vonzott az új év első hazai mérkőzése az Audi Aréna Győrbe.

A zöld-fehérek már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert, amit a második játékrészben még tovább tudtak fokozni, így 39-25-ös végeredménnyel zárult a találkozó.
Nem csak a győriek nagyarányú győzelme miatt marad emlékezetes a találkozó, ugyanis Görbicz Anita káprázatos találattal megszerezte 2000. magyar bajnoki gólját, melyhez ezúton is szívből gratulálunk!

1. félidő
A győriek az alábbi felállásban kezdték a 2018-as év első találkozóját: Görbicz, Amorim, Oftedal, Broch, Mörk és Knedlikova, a kapuban Grimsbö.
A mérkőzés első találatát a vendég együttesből De Souza szerezte (0-1). Mörk könyörtelenül értékesítette ziccerét, majd Broch és a sérüléséből visszatérő Knedlikova is beszállt a gólgyártásba. A találkozó 10. percében 5-1-nél Helembai faragott csapata hátrányán, Knedlikova ekkorra már négy gólnál járt. A zöld-fehérek remekül forgatták csapatukat, s rendre éltek is a kínálkozó lehetőségekkel – Görbicz, Groot, Tomori és Amorim is bemutatkozott. A 25. perc végére ötgólos előnnyel érkeztek a győriek (12-7). A félidő végére vendég oldalon egy, míg a hazaiaknál további öt találat született – így magabiztos kilencgólos előnnyel vonulhattak a zöld-fehérek a szünetre.
Félidei eredmény: 17-8

2. félidő
A második félidőben ott folytatták a győriek, ahol a szünet előtt abbahagyták – Broch, Knedlikova, Oftedal, Görbicz és Amorim góljainak köszönhetően tovább nőtt a hazai előny (22-10). Próbálta tartani a lépést a Vác, Knedlikova, Groot és Görbicz azonban nem hagyta ezt szó nélkül – a mérkőzés 43. percére 27-15-ös állás alakult ki a hazaiak javára. De Souza hetedik találatával kozmetikázott az eredményen, a mérkőzés csúcspontját azonban egyértelműen győriek csapatkapitánya, Görbicz Anita 2000. magyar bajnoki találata jelentette, amit lerohanásból cunderrel szerzett meg, a közönség vastapssal, állva ünnepelte a játékost. A győriek a végjátékban a fiatal tehetségekkel kiegészülve is megállíthatatlanul meneteltek tovább, végül győzelmet ünnepelhettek.

Az ETO- Vác mérkőzés végeredménye: 39-25


Szilágyi Zoltán: „Gratulálni szeretnék a Győrnek a mai teljesítményükhöz, és külön Anitának is a kétezredik góljához. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mai találkozónak az esélyesei, és pont ezért hiányoltam, hogy bátortalanul kezdtünk, nem tudtunk felszabadultan játszani. Örültem viszont, hogy a második félidőben meg tudtuk néhányszor mutatni, mit is tudunk. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni – dolgozunk tovább a saját céljainkért, és további sok sikert kívánok a Győrnek.”

Szondi Zsófia: „Úgy jöttünk ide, hogy nincs veszíteni valónk, azonban nem sikerült megvalósítanunk, amit szerettünk volna. Nem állt össze a védekezésünk és többször hibáztunk támadásban is.”

Ambros Martín: „Gratulálok a Vácnak, nem csak a mai mérkőzés miatt, hanem az egész eddigi szezonban mutatott játékukért. A csapat egy hosszabb szünet után most kezd újra együtt lenni, néhány játékosunknak fizikai és mentális értelemben is szünetre van szüksége, de természetesen fel kell vennünk a bajnoki pontvadászat ritmusát. Örülünk, hogy hétről hétre vissza tudnak térni játékosaink, hiszen nagyon fontos, hogy az egész csapat készen álljon. A mai mérkőzésen védekezésben is több felállást tudtunk gyakorolni, s támadásban is sikerült jól teljesítenünk. Megszereztük a győzelemmel járó két pontot egy remek ellenfél ellen, dolgozunk tovább.”

Görbicz Anita: „Nem sejtettem, hogy közel 2000 gólnál járok, így egy kissé el is érzékenyültem, de természetesen büszkeséggel tölt el. Az első félidő elején elég pontatlanok voltunk, nehezen melegedtünk be támadójátékban, de a védekezés remekül működött. Úgy gondolom, jó ütemben haladunk, várjuk már a BL-mérkőzéseket.”

Forrás: gyorietokc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.