Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 28. 15:19, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Steven Spielberg rendezi a West Side Story új filmadaptációját

Steven Spielberg rendezi a West Side Story új filmadaptációját

Steven Spielberg rendezi a legendás West Side Story című musical új filmadaptációját, amelyben az 1961-es mozi egyik Oscar-díjas szereplője, Rita Moreno is feltűnik.

Moreno, aki Anita alakjának megformálásáért nyerte el a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, a bolttulajdonos Doki figurájának "újragondolt változataként", Valentinaként tér vissza az Arthur Laurents, Leonard Bernstein és Stephen Sondheim által jegyzett 1957-es musical legújabb feldolgozásában - írja a Deadline.com filmes portál.

A színésznő egyik partnere már biztosan a Tonyt alakító Ansel Elgort (Nyomd, Bébi, nyomd!, Csillagainkban a hiba) lesz az új moziban, amelynek forgatási munkálatai a tervek szerint 2019 nyarán kezdődnek.

"A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy valaha visszatérek ehhez a nagy hatású filmhez. Az pedig, hogy maga Steven Spielberg kért fel a szerepre, egyszerűen hihetetlen" - mondta Moreno, aki vezető producerként is részt vesz a film munkálataiban.

Az új mozi forgatókönyvét a Pulitzer-díjjal jutalmazott színdarabíró, Tony Kushner jegyzi.

Minden idők egyik legsikeresebb musicaljét 1957. szeptember 26-án mutatták be a New York-i Broadway Winter Garden színházában.

A történetben két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti uralmat. A pattanásig feszült helyzetben küszöbön áll a háború a Jets, a második generációs bevándorló fehér tinédzserek és a Cápák, a Puerto Ricó-i emigráns fiatalok között. Ilyen körülmények között szeret egymásba a Jets egyik alapítója, Tony és a Cápákat vezető Bernardo húga, Maria. Szerelmük azonban - akárcsak Rómeó és Júlia történetében - tragédiába torkollik.

A musical 1961-es filmfeldolgozását Jerome Robbins és Robert Wise rendezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára