Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 16. 07:43, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Súlyos döntést hoztak a ralin

Súlyos döntést hoztak a ralin

Bamako helyett a marokkói Agadírban ér véget az idei Budapest-Bamako-rali, a futam fenyegetettsége miatt - jelentette be pénteken Polgár András futamigazgató. Polgár András elmondta: a rali életében először súlyos döntést kellett hozniuk

A futam a marokkói szakasz végéig az előzetes tervek szerint halad, majd körversenyszerűen Agadírban ér véget. A bővített pálya megírására péntek hajnalban már elindult egy szervezői csapat. A futamigazgató a háttérről annyit mondott: a külügyminisztérium és más nemzetközi szervek többször is jelezték, hogy komoly fenyegetettségre kell számítani Mauritánia és Mali területén. Hozzátette: az emberélet a legfontosabb, ezért született meg a döntés. Az elmúlt időszakban egyébként több európai turistát is elraboltak a veszélyes térségben, de érkeztek hírek kivégzésekről is. A verseny résztvevőinek többsége egyébként megérti a döntést, de akadnak tiltakozó hangok is. A Független Hírügynökség úgy tudja, több csapat arra készül, hogy mégis nekivág az útnak a fekete kontinens Marokkótól délre eső részein. Polgár András felhívta a figyelmet, hogy ezt mindenki csak saját felelősségére teheti. Pócsik László, a futam asszisztenciáját ellátó Sandlander vezetője elmondta: a szervezők az egyetlen jó döntést hozták, amit lehetett. A Dakart többször is eredményesen megjárt szakember arról is beszélt: a gépátvételen egyre jobban felkészített autókkal jelennek meg a versenyzők. Mindössze nyolc járművet kellett visszautasítaniuk, ebből hat később visszatért és megfelelt a követelményeknek. A Bamako humanitárius részével foglalkozó Afrikai-Magyar Egyesület a tervek szerint leviszi az összegyűjtött adományokat Mali fővárosáig, de a kamiont végig katonai konvoj kíséri. A Budapest-Bamako-rali egyébként ötödik alkalommal rajtol el szombaton reggel a Hősök teréről. A megmérettetésen több mint félezer induló lesz, akiknek jelentős része külföldi állampolgár.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.