Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2019. Január 04. 17:35, péntek | Bulvár

Százmilliós tétellel lopta meg egy külföldi férfi az Omegát

Százmilliós tétellel lopta meg egy külföldi férfi az Omegát

Éveken keresztül lopta meg az Omegát egy német férfi, aki annak idején az együttes zenéjének külföldi terjesztésével foglalkozott.

Hosszú éveken keresztül tette zsebre az Omega jogdíjait egy német férfi, aki úgy árusította ki a zenekar lemezeit Dél-Amerikában, hogy Benkő Lászlóéknak semmit nem adott a bevételből. A dolog jó pár éve történt, mikor a zenekar egy nemzetközi kiadóhoz igazolt, és a terjesztési feladatokat egy külsős menedzser kapta.

"Egy Svédországban élő német férfi kapta a nemzetközi piacon való terjesztés feladatát, amit el is végzett, azonban „ő úgy látta jónak, hogy titkon a saját szakállára is elad néhány országba.
Brazíliába, Argentínába, sőt, egész Dél-Amerikába ő értékesített, ezzel pedig szép pénzt rakott zsebre, amiből természetesen a zenekarnak egy fillér sem jutott”
– mesélte Benkő László a Blikknek.

Az elsíbolt összeget nehéz pontosan megbecsülni, Benkő szerint százmilliós nagyságrendről van szó. Amint kiderült a lopás, az Omega azonnal megpróbálta előkeríteni a férfit a svéd hatóságok segítségével. „Nem volt egy elveszett fickó, pillanatok alatt eltűnt, hosszas nyomozás volt, mire rátaláltak több év elteltével. Perelni már nem lehetett, ugyanis időközben meghalt.”

Ma, az internet korában már jóval nehezebb dolga van bárkinek, aki jogtalanul akarja használni például az Omega zenéjét. Benkő ezzel kapcsolatban azt is mondta, hogy „december közepén tudtam meg például, hogy van egy perui férfi, aki minden este engedély nélkül használja fel és játssza le a számainkat”. Legutóbb tavaly nyáron jött ki egy amerikai film trailere, amiben Omega-dal szólt. Akkor a Gyöngyhajú lány-t használták, tavaly januárban pedig az Addig élj!-t egy új amerikai sorozat vége főcíméhez. Igaz, áthangszerelve, de akkor sem jelezték előre a használatot.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 18:48, péntek | Bulvár

Törőcsik Mari újra kórházban

Egy hétig biztosan bent tartják a szombathelyi Markusovszky Kórházban a múlt héten Kossuth Nagydíjat kapott Törőcsik Marit. Az Origo úgy tudja, egy előre eltervezett kisebb műtétet hajtottak végre rajta, hogy könnyebben tudjon enni.

2019. Március 22. 06:10, péntek | Bulvár

Balsai Móni a legkedveltebb sztár

Balsai Móni kapta 2019-ben a legkedveltebb instyle sztár-díjat.

2019. Március 21. 17:00, csütörtök | Bulvár

Évek után lezárult Pécsi Ildikó és Pártos Csilla pere

Hosszú évek pereskedése után lezárult Pécsi Ildikónak és volt menyének bírósági ügye.

2019. Március 21. 14:08, csütörtök | Bulvár

Internetes vécétérképet készítenek Kínában a turisták számára

Online vécétérképet fejleszt a kínai kulturális és turisztikai minisztérium felkérésére az ország egyik legnagyobb internetes keresőmotorját működtető Baidu