Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 06. 11:00, kedd | Helyi

Szegedtől Győrig Rosina szerepére - riport

Szegedtől Győrig Rosina szerepére - riport

Kovács Éva, harmadik szereposztásban játszik Mester Viktória és Kálnay Zsófia mellett a szombaton bemutatott A sevillai borbély című vígoperában, a Győri Nemzeti Színház színpadán. Őt kérdeztem.

Láthattuk Verdi: Rigoletto-jában, Kodály Zoldán: Háry János című daljátékában Mária Lujza szerepében és Mozart Varázsfuvolájában, Papagena alakjában.

Sokat utazol. Milyen érzésekkel jössz városunkba?

Immáron a negyedik darabban van szerencsém szerepelni itt Győrben, mondhatnám szinte azt is, hogy Győr a második otthonom. Az anyaszínházam egyébként a Szegedi Nemzeti Színház, ahol pályám is kezdődött, olyan szerepekkel mint például a Pillangókisasszony, a Gilda, Pamina, vagy éppen Antonia.
Rengeteget köszönhetek azonban Győrnek is, hisz itt derült ki számomra, hogy jelentős komikai vénával rendelkezem és ha a Gilda után nem kapok ilyen szerep lehetőségeket, mint a Papagena, vagy akár a Mária Lujza, lehet, ez ki sem derül. Szóval mérhetetlen hálát érzek a színháznak, különösen Forgács Péter igazgató úrnak, Silló István zenei vezetőnek és Medveczky Ádám karnagy úrnak, hogy meglátták bennem ezt a lehetőséget. Ez után már Szegeden is könnyebb szívvel bíztak rám komika szerepet, mely a Norina volt és itt jött a képbe a bel canto világa, melyben úgy érzem megtaláltam önmagamat.

Könnyen rátaláltál Rosina karakterére?

Imádom ezt a szerepet, melyben most láthat a győri közönség és mellé ezt a zenét. Rossini: Sevillai borbélyáról van szó, ami szerintem egy mestermű úgy, ahogy van. Szegeden már debütáltam ezzel a szereppel, mely a CO-OPERA nevű kezdeményezés keretein belül létrejött produkció és boldog vagyok, hogy a részese lehetek.
Nagyszerű a győri csapat, a zenekar, a kórus, a háttér munkások és a közönség is remek. Szeretek itt lenni, úgy érzem, ide haza járok jó messziről ugyan, hisz Szegedről szoktam utazni, de nem bánom, mert ide mindig jó jönni.

Köszönöm szépen!

Én is köszönöm!

Kovács Éva Balczó Péterrel a Győri Nemzeti Színház A sevillai borbély című előadásában.

A riportot Csobay Dániel készítette.

Fotók: Orosz Sándor fotográfus - Békésfotó - Forrás: Győri Nemzeti Színház Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense