Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 28. 14:41, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Szimulációs labort adott át a Bosch a Műegyetemen

Szimulációs labort adott át a Bosch a Műegyetemen

55 milliós támogatási szerződést írt alá a magyarországi Bosch csoport és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) május 27-én, amikor átadták a Közép-Európában egyedülállónak számító autómechatronikai szimuláci

A mérnöki szakokon folyó oktatási infrastruktúra feltételeinek javítása, a közös kutatás-fejlesztési projektek támogatása mellett a német nyelvű képzésben részt vevő hallgatók számára ösztöndíjak biztosítása és egy Közép-Európában egyedülálló mechatronikai labor megnyitása is tárgya a BME-n megkötött, három évre szóló támogatási szerződésnek.
A magyarországi Bosch csoport hatvani gyára, annak Budapesti Fejlesztési Központja, valamint az egyetem között évek óta zajlik szoros szakmai együttgondolkodás és stratégiai tervezés, hiszen a világszínvonalú mérnökképzés egyik feltétele, hogy az ipar és a piac elvárásai a felsőoktatásban is megjelenjenek.


"A most átadásra kerülő laboratóriumban újabb kar hallgatói ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb technológiákkal, s az innovatív környezet, reményeink szerint, hozzájárul ahhoz, hogy a mai szakmai-etikai kihívásoknak megfelelő mérnök váljon belőlük" - üdvözölte az együttműködést Dr. Péceli Gábor, a BME rektora. Thomas E. Beyer, a Bosch csoport magyarországi képviselője elmondta: évek óta kiemelten támogatják a magyarországi felsőoktatást és mérnökképzést, így mára a magyarországi Bosch a második legkeresettebb munkahely a diploma előtt álló műszaki egyetemisták és főiskolások körében.


A május 27-én átadott, és Közép-Európában egyedülállónak számító szimulációs laborban a BME hallgatói, tanárai, kutatói az autókba kerülő komplett mechatronikai rendszerek környezetállósági vizsgálatát végezhetik el. A korszerű műhelyben üzembe helyezett egyik berendezés 540 órás teszttel képes szimulálni a teljes motorrendszer korrózióját. Az agree teszt elvégzésére alkalmas hő-kamrában 180 fokos hőmérséklet és 98 százalékos páratartalom reprodukálása mellett egyidejűleg rázási profilokkal is tesztelik a komponenseket. A labor hő-sokk kamrája azt hivatott tesztelni, hogyan reagál járművünk forró motorja egy téli pocsolyára vagy milyen hő-sokk éri autónkat télen a fűtött garázsból való kiállást követően.

(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.