Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 20. 08:00, kedd | Helyi

"Színekbe álmodott világ" nyílik vasárnap délután - interjú

Vasárnap délután 17 órakor nyílik Vágyi Gabriella kiállítása, a Hotel Konferenciában.

A kiállítást Vecsei László Ézékiel festőművész nyitja meg. Közreműködnek a győri Forrás Waldorf Általános Iskola és Gimnázium diákjai. A tárlat 2018. március 30-ig díjmentesen megtekinthető.

Vágyi Gabriellával beszélgettem.

Mikor kezdted színekben álmodni világodat?
2010-ben kezdtem barátkozni a színekkel a papíron, de 2013-ban tértem át teljes mértékben a színes képekhez, és akkortájt kezdett kialakulni a ma is jellemző színhasználatom és stílusom. Ez előtt grafikával foglalkoztam, ami főképpen fekete-fehér képalkotási módot jelent, ahol a vonalakon és tónusokon van a hangsúly. Ez természetesen fontos állomása volt a tanulmányaimnak, hiszen a festés alapja is a rajz, amit a grafika segítségével lehet a legjobban elsajátítani. Ha nincsenek meg a rajzi alapok, akkor hiába használunk szép színeket, torzak maradnak az alakok a képeken.

Mi jellemzi Vágyi Gabriella színvilágát?
Jellemzően élénk színeket használok, de mindenkor ügyelek a harmóniára, hogy ne legyenek harsogóak a képeim, hanem egyfajta derűt, vidámságot, olykor nyugalmat sugározzanak. Kedvenc technikám az akvarell, a legtöbb képem ezzel készül. Ezzel a technikával lehet a leginkább megvalósítani a színbeli elképzeléseimet is. Színvilágom alapvetően elég jellegzetes - persze kivételek nálam is akadnak - jellemző a képeimre, hogy 3-4 szín dominál egy-egy képen, persze ezek különböző árnyalataival kiegészítve. Szeretem a tűzszíneket, és a kékeket is alkalmazni a képeimen, ezek különböző kombinációi adják színvilágom alapját.

Miért pont ez a stílus a kedvenc?
Az akvarellt nagyon szeretem, mert áttetsző, világos, levegős színeket is lehet vele festeni, és élénk, vibráló színeket is. Egyfajta könnyedség jellemzi ezt a technikát, ellentétben például az olajfestményekkel, melyek inkább súlyos, komoly érzetet keltenek. Ez a technika a legalkalmasabb jelenleg ahhoz, hogy kifejezzem a művészetemmel a mondanivalómat. Hiszen pozitív érzelmeket szeretnék közvetíteni képeim által: derűt, vidámságot, hitet, szeretetet...

Kinek ajánlod a kiállítást? Képeim mondhatni kortalanok, így minden korosztálynak ajánlom a gyerekektől egészen az idősekig, akár családi programnak is. Közérthető, könnyen befogadható a képi formavilágom, így mindenki megtalálhatja a festményeimben a mondanivalót, amit számára üzennek. A kiállítás minden művészet iránt fogékony embernek jó program lehet, akik szeretnének egy kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból, a tél zord, színtelen világából, és színpompás, léleksimogató képeket nézegetve egy kicsit feltöltődnének.

Köszönöm a beszélgetést!

Én is nagyon köszönöm!

A riportot készítette: Csobay Dániel

Fotók: Vágyi Gabriella Art

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.