Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Október 04. 15:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szörnyű körülmények között sínylődött több mint száz kutya Söjtörön

Szörnyű körülmények között sínylődött több mint száz kutya Söjtörön

Száznál is több kutyát tartott mostoha körülmények között egy német nő a Zala megyei Söjtör határában, ahol állatvédők feljelentése nyomán kezdték meg szerdán a tenyészet felszámolását.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta: állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást a zalaegerszegi rendőrkapitányság, miután állatvédők feljelentése szerint legalább 150 kutya sínylődött a Söjtör határában lévő birtokon.

Az MTI a helyszínről úgy értesült: a több, egymástól elszórtan álló épületből álló birtokon egy német állampolgárságú nő tenyésztett eladásra különböző fajtájú kutyákat. Az ebeket rendkívül mostoha körülmények között tartotta, az állatok sokszor szűk boxokban, saját ürülékükben feküdtek, a gondozatlan, elhanyagolt területen az elpusztult kutyák tetemét sem takarították el.

Az állatvédők feljelentése nyomán indult eljárás során szerdán rendőrök jelenléte mellett kezdték meg a kutyatelep felszámolását.

Címkék: kutya, söjtör, Zala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára