Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 11. 13:42, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is az egyre valószínűbbnek tűnő keddi BKV-sztrájkkal egy időben. Konkrét döntés azonban még nincs, a Független Hírügynökség információi szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizot

Hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit, meghívójukban azonban az olvasható, hogy a VDSzSz Szolidaritás a BKV Zrt.-nél a cégvezetés hibájából kollektív szerződés nélkül maradt munkavállalók követeléseinek nyomatékosítása érdekében szolidaritási sztrájkot tart. A médiát Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke tájékoztatja a sztrájkbizottság döntéséről kora délután.

A BKV-s szakszervezetek várhatóan kedden nulla órától lépnek sztrájkba, ha addig sem sikerül megegyezni a menedzsmenttel a kollektív szerződésről. Délután még lesz egyeztetés.

A Volán kedden dönt

A Volán szakszervezetek holnap döntik el, hogy sztrájkolnak-e a közeljövőben, és ha igen, pontosan mikor. Az érdekképviseletek 4,9 százalékos bérfejlesztést kérnek, ez szerintük a 2010-ben várható infláció plusz 1 százalék. A Volán vezetése viszont az OÉT szabályzata szerint járna el, amely mindössze reálkereset-megőrzést írt elő. Ez mindössze 0,3-0,6 százalékos bérfejlesztést jelentene, amit a dolgozók kevesellnek.

(hírTV, FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.