Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. November 20. 10:51, kedd | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Öt éves a Wakachuka- koncert a Színhelyben

Öt éves a Wakachuka- koncert a Színhelyben

Szilágyi Balázs a Wakachuka zenekar frontembere az elmúlt öt évről, a jelenről és jövőről beszélt az InfoGyőrnek. Koncerttel ünnepelnek Győrben.

- Öt év hosszú, vagy rövid egy zenekar életében?

- Nagyon gyorsan elszállt ez az idő. Folymatosan koncerteztünk és dalokat írtunk, különféle műsorokkal kísérleteztünk, ingyenes klubot indítottunk, klipet forgattunk, megcsináltuk a Wakusztikot, az akusztikus műsorunkat, egy kislemezt, egy nagylemezt vettünk fel, és folymatban van a második nagylemez. Igazából szinte észre sem vettük, hogy már el is telt 5 év.

- Milyen változásokon ment keresztül a zenekar az öt év alatt?

- A zenénkben alapvetően azt az utat járjuk, amit az első kislemezzel elkezdtünk, viszont volt pár tagcsere, ami miatt a hangzás fokozatosan változott, talán színesebb, harsányabb lett. Ezekből a nem tervezett változásokból szerencsére mindig sikerült valahogy pozitív irányba mozdulnunk. Minden esetben olyan zenészekkel hozott minket össze a sors, akikkel már az első pillanattól fogva működött egyfajta kölcsönös inspiráció.

- Legemlékezetesebb buli?

- Szívesen emlékszem vissza az első koncertünkre a Rómer házban és az egyik első Wakusztikra Budapesten, de talán az egyik legemlékezetesebb (számomra) amikor a Quimby előtt zenélhettünk a Págiszban, és "kölcsönkaphattuk" 45 percre a színpadtechnikájukat, a hangmérnöküket és persze jókora létszámú közönségüket. Hatalmas élmény volt ennyi embernek, ennyire profi körülmények közt zenélni.

- Mi a helyzet veletek mostanság?

- Talán a legfontosabb, hogy készülőben van az új lemez, most ez az amire főként koncentráljuk az energiáinkat és egész jól haladnunk. Személy szerint most ez foglalja le minden gondolatom. Mindeközben pedig egy különleges, közvetlen hangvételű műsort próbálunk, vendégekkel fűszerezve. Ezzel szeretnénk meglepni a közönséget a zenekar 5 éves fennállása alkalmából , november 24.-én a SzínHelyben. Az évet pedig az új helyre költöztetett Gödör Klubban zárjuk Budapesten, december 17.-én.

Wakachuka koncert a Színhelyben, november 24-én, részletek itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.