Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Április 17. 07:33, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Teljes légtérzár Magyarország felett

Teljes légtérzár Magyarország felett

Péntek este 7 órától légtérzárat rendelt el a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága a teljes magyar légérre az izlandi vulkánkitörés miatt. A teljes repülési tilalom szombat este 7 óráig érvényes.

A hatóság az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése miatt rendelt el zárlatot, mert a légkörbe került nagy mennyiségű vulkáni hamu hamarosan eléri az országot. A tilalmat korábban is feloldhatják, ám szükség esetén további zárlat is előfordulhat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget péntek délután Polcz Kornélia, az NKH szóvivője.


Az NKH a légtérzárról értesítette a hazai és nemzetközi légi forgalom résztvevőit. Péntek este 7 órától egyetlen gép sem lehet a levegőben itthon, ez alól a légimentők sem kivételek - hangsúlyozta a szóvivő.

Az európai légi irányítási szervezet, az Eurocontrol délután azt közölte, hogy az érintett országokban a pénteki menetrendben tervezett 28 ezer járatból 11 ezer indult el csak, míg az Észak-Amerikába tervezett 600 járat felét törölték pénteken. Csütörtökön hatezer Európába tartó és Európán belül járatot függesztettek fel.


Lezárta légterét pénteken Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Hollandia, Lengyelország, Nagy-Britannia és Szlovákia. Péntek délután Románia is úgy döntött, hogy lezárja az ország északnyugati légterét szombattól, de a helyzettől függően lezárhatják a légtér további részét is.

Bulgária, Finnország, Franciaország, Németország, Oroszország és Spanyolország még nem döntött a légtérzárlat mellett, de komoly fennakadásokkal küszködnek. Svédország, Írország és Norvégia ellenben részlegesen megnyitotta légterét, mivel a hamufelhő távolodni látszik.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.