Városlista
2019. január 19, szombat - Sára

Hírek

2018. Február 13. 10:00, kedd | Helyi

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

"Ladakhi utakon" - "Kis Tibet" címmel nyílik csütörtökön, 2018. február 15-én Tálos Péter AFIAP/EMAFOSZ kiállítása, a Richter Terem kiállítóhelyén.

Az AFIAP fotóművész, a Győri Fotóklub tagja, 18 éves kora óta foglalkozik a fotózással. Nemsokára 68 éves lesz. A digitális fotózás múltja 8 év.

"2016-ban egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor a mostani fotós énemmel eljutottam csaknem a világ tetejére Ladakhban,(India Kasmír állam) a Csoma-járta „Kis Tibet” fantasztikus díszletei és buddhista szerzetesei közé. Átkeltünk a Föld legmagasabb autózható hágóján, részese voltam egy buddhista kolostori fesztiválnak. A Himalája csúcsai nyújtotta csodás háttér előtti kolostorakat fotózhattam, ami egy álom beteljesülése volt. Részt vehettem a reggeli púdzsánkon és láthattam a hitükben elmélyült szerzeteseket és novíciusokat. Kiállításomon ezeket az élményeket akarom megosztani a nézővel a képeimen kersztül." - mesélte portálunknak Tálos Péter


A tárlatot 18 órakor, Liziczai Miklós fotóművész, a Győri Fotóklub elnöke nyitja meg. Köszöntőt mond Juhász Balázs fotóművész, fotográfus, grafikus.

Írta: Csobay Dániel

Fotó: Tálos Péter fotóművész

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 19. 09:05, szombat | Helyi

Új gépek szolgálatban

Két új, Wisconsin típusú kisgéppel gyarapodott a Győr-Szol Zrt. járműflottája, amelyeket a januári havazásban már élesben is kipróbált a szolgáltató.

2019. Január 16. 12:05, szerda | Helyi

Nem csak a fejre kerülhet korona

Fogaink az idő múlásával tönkre mehetnek. Ehhez hozzájárulhatnak genetikai adottságok is, illetve az, ha az ember nem megfelelően, vagy nem rendszeresen ápolja a fogsorát.

2019. Január 13. 09:17, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 14-től

Nézzük, mit ígérnek a csillagok:

2019. Január 13. 09:16, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 2. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: