Városlista
2018. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2018. Február 13. 10:00, kedd | Helyi

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

"Ladakhi utakon" - "Kis Tibet" címmel nyílik csütörtökön, 2018. február 15-én Tálos Péter AFIAP/EMAFOSZ kiállítása, a Richter Terem kiállítóhelyén.

Az AFIAP fotóművész, a Győri Fotóklub tagja, 18 éves kora óta foglalkozik a fotózással. Nemsokára 68 éves lesz. A digitális fotózás múltja 8 év.

"2016-ban egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor a mostani fotós énemmel eljutottam csaknem a világ tetejére Ladakhban,(India Kasmír állam) a Csoma-járta „Kis Tibet” fantasztikus díszletei és buddhista szerzetesei közé. Átkeltünk a Föld legmagasabb autózható hágóján, részese voltam egy buddhista kolostori fesztiválnak. A Himalája csúcsai nyújtotta csodás háttér előtti kolostorakat fotózhattam, ami egy álom beteljesülése volt. Részt vehettem a reggeli púdzsánkon és láthattam a hitükben elmélyült szerzeteseket és novíciusokat. Kiállításomon ezeket az élményeket akarom megosztani a nézővel a képeimen kersztül." - mesélte portálunknak Tálos Péter


A tárlatot 18 órakor, Liziczai Miklós fotóművész, a Győri Fotóklub elnöke nyitja meg. Köszöntőt mond Juhász Balázs fotóművész, fotográfus, grafikus.

Írta: Csobay Dániel

Fotó: Tálos Péter fotóművész

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 23. 12:00, péntek | Helyi

Győrben már a naplementét is tábla jelzi

Egyik ismerősöm osztotta meg a közösségi oldalon. Megosztom hát mindenkivel.

2018. Február 22. 17:26, csütörtök | Helyi

120 új munkahelyet kínál a győri Qualitative Production Zrt.

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét, ezzel 120 új munkahelyet hoz létre.

2018. Február 21. 16:07, szerda | Helyi

Fókuszban a belvárosi üzletek

Ma délelőtt tartott tájékoztatót a győri Bevásárló Utcák Alapítvány, a Baross úti Látogatóközpont Mosoni-Duna termében.

2018. Február 21. 08:40, szerda | Helyi

Ma tartja akadémiai beszédét a győri balettdirektor

A Magyar Művészeti Akadémia székházában, 13 órától Kiss János Kossuth-díjas balettművész, koreográfus, érdemes művész, a Győri Balett igazgatójának és alapító tagjának beszámolóját hallgathatják meg az érdeklődők.