Városlista
2018. október 19, péntek - Nándor

Hírek

2018. Február 13. 10:00, kedd | Helyi

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

"Ladakhi utakon" - "Kis Tibet" címmel nyílik csütörtökön, 2018. február 15-én Tálos Péter AFIAP/EMAFOSZ kiállítása, a Richter Terem kiállítóhelyén.

Az AFIAP fotóművész, a Győri Fotóklub tagja, 18 éves kora óta foglalkozik a fotózással. Nemsokára 68 éves lesz. A digitális fotózás múltja 8 év.

"2016-ban egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor a mostani fotós énemmel eljutottam csaknem a világ tetejére Ladakhban,(India Kasmír állam) a Csoma-járta „Kis Tibet” fantasztikus díszletei és buddhista szerzetesei közé. Átkeltünk a Föld legmagasabb autózható hágóján, részese voltam egy buddhista kolostori fesztiválnak. A Himalája csúcsai nyújtotta csodás háttér előtti kolostorakat fotózhattam, ami egy álom beteljesülése volt. Részt vehettem a reggeli púdzsánkon és láthattam a hitükben elmélyült szerzeteseket és novíciusokat. Kiállításomon ezeket az élményeket akarom megosztani a nézővel a képeimen kersztül." - mesélte portálunknak Tálos Péter


A tárlatot 18 órakor, Liziczai Miklós fotóművész, a Győri Fotóklub elnöke nyitja meg. Köszöntőt mond Juhász Balázs fotóművész, fotográfus, grafikus.

Írta: Csobay Dániel

Fotó: Tálos Péter fotóművész

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 16. 08:53, kedd | Helyi

Folytatódott a Színészbüfé

Második alkalommal rendezték meg a mosonmagyaróvári "Színészbüfé"- t, ahol most Kolnai Kovács Gergely, a Győri Nemzeti Színház színésze volt a vendég.

2018. Október 15. 13:20, hétfő | Helyi

Reflektorfényben a lőcsei fehér asszony

Vasárnap délután igazán exkluzív tematikus sétán vehetettek rész a GyereGyőrbe Tematikus városnéző séták és Élményprogramok szervezésében.

2018. Október 15. 12:00, hétfő | Helyi

Láthatatlan belváros Győrben

A Design Hét Győr programjai között, vasárnap délután 14 órai kezdettel kapott helyet a Láthatatlan belváros című séta, melyre közel százan regisztráltak.

2018. Október 15. 09:19, hétfő | Helyi

Megleptük Járai Mátét

Éppen ma ünnepli 40. születésnapját Járai Máté Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház művésze. Szombaton hatalmas bulival leptük meg a Komédiás Étteremben.