Városlista
2018. május 24, csütörtök - Eszter

Hírek

2018. Február 13. 10:00, kedd | Helyi

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

"Ladakhi utakon" - "Kis Tibet" címmel nyílik csütörtökön, 2018. február 15-én Tálos Péter AFIAP/EMAFOSZ kiállítása, a Richter Terem kiállítóhelyén.

Az AFIAP fotóművész, a Győri Fotóklub tagja, 18 éves kora óta foglalkozik a fotózással. Nemsokára 68 éves lesz. A digitális fotózás múltja 8 év.

"2016-ban egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor a mostani fotós énemmel eljutottam csaknem a világ tetejére Ladakhban,(India Kasmír állam) a Csoma-járta „Kis Tibet” fantasztikus díszletei és buddhista szerzetesei közé. Átkeltünk a Föld legmagasabb autózható hágóján, részese voltam egy buddhista kolostori fesztiválnak. A Himalája csúcsai nyújtotta csodás háttér előtti kolostorakat fotózhattam, ami egy álom beteljesülése volt. Részt vehettem a reggeli púdzsánkon és láthattam a hitükben elmélyült szerzeteseket és novíciusokat. Kiállításomon ezeket az élményeket akarom megosztani a nézővel a képeimen kersztül." - mesélte portálunknak Tálos Péter


A tárlatot 18 órakor, Liziczai Miklós fotóművész, a Győri Fotóklub elnöke nyitja meg. Köszöntőt mond Juhász Balázs fotóművész, fotográfus, grafikus.

Írta: Csobay Dániel

Fotó: Tálos Péter fotóművész

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 21. 07:28, hétfő | Helyi

Gyermeknapon megnyílnak a tűzoltószertárak kapui

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre.

2018. Május 20. 08:18, vasárnap | Helyi

Klímavédelem: Győr is csatlakozik

Áder János köztársasági elnök a Megyei Jogú Városok polgármestereivel tárgyalt a klímavédelemben a városokra háruló feladatokról. A megbeszélésen Győrt Borkai Zsolt polgármester képviselte.

2018. Május 20. 08:15, vasárnap | Helyi

Figyelem- buszváltozás

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy a csatornajavítási munkálatok befejezése miatt 2018. május 22-én (kedden) üzemkezdettől

2018. Május 20. 08:15, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 20. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: